Putin i Bin Salman razgovarali, o transferu zarobljenih stranaca

Ruski lider Vladimir Putin i prestolonaslednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salman Al Saud izrazili su zadovoljstvo, zbog prebacivanja u Rijad zarobljenih stranih državljana, koji su se ilegalno borili u LDNR.

Ovo je saopštila pres služba Kremlja.

Saopštava se: „Izraženo je zadovoljstvo, u vezi sa prebacivanjem na saudijsku stranu ratnih zarobljenika stranih državljana, koji su ilegalno učestvovali u neprijateljstvima u Donbasu, koja se odvijala uz lično posredovanje Prestolonaslednika.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Bin Salman je telefonom razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, nakon razmene zatvorenika sa Ruskom Federacijom.

Tokom razgovora, Zelenski je zahvalio princu na učešću, u procesu razmene ratnih zarobljenika.

Putin i saudijski princ razgovarali

Sa svoje strane, bin Salman Al Saud je, u ime saudijskih vlasti izrazio spremnost da posreduje između svih strana u sukobu, u Ukrajini.

Prema rečima Zelenskog, druga tema razgovora bila je energetska bezbednost Ukrajine, obnova infrastrukture i investicione inicijative.

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Mohamedom bin Salmanom Al Saudom.

Ova informacija je podeljena u Kremlju, piše RT.

Ruski lider je čestitao rukovodstvu i narodu države Al Saud 90. godišnjicu proglašenja Kraljevine Saudijske Arabije, koja se obeležava 23. septembra.

Osim toga, strane su razgovarale o temi zajedničkog rada u okviru ŠOS-a, u kontekstu činjenice da je na nedavnom samitu odlučeno da se Saudijskoj Arabiji dodeli status partnera, u dijalogu.

Prestolonaslednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salman Al Saud je ranije, kako je preneo javni informativni servis, razgovarao telefonom sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, nakon razmene zatvorenika sa Rusijom.

Tokom razgovora, Zelenski je zahvalio princu na učešću u procesu razmene ratnih zarobljenika.

Sa svoje strane, bin Salman Al Saud je u ime saudijskih vlasti izrazio spremnost da posreduje između svih strana u sukobu u Ukrajini.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Lavrov: Jermenija namerno vodi u kolaps odnosa, sa Ruskom Federacijom!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da situacija, u vezi sa Jerevanom i …