Napadajuće jedinice OSU upale u zamku, na južnom pravcu!

Ukrajinske oružane snage su u nedelju, 2. oktobra, krenule u ofanzivu, na severni deo Hersonske oblasti, krećući se putem u pravcu Berislava.

U proboju je učestvovalo, oko stotinu jedinica oklopne tehnike.

Ruski avioni i artiljerija su vredno radili protiv neprijatelja ali kiša, koja je počela nije dozvolila Oružanim snagama RF, da pokrenu vazdušne udare.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Istovremeno, padavine su teško oštetile puteve, kojima su se kretale ukrajinske formacije, a Oružane snage Ukrajine upale su, u zamku.

Artiljerijska postrojenja savezničkih snaga u ponedeljak, su zadala nove efektivne udare, što je dovelo do katastrofalnih posledica, po jedinice ukrajinskih trupa, koje su u napadu.

Kako piše u svom telegram kanalu novinar i bloger Jurij Podoljaka, putevi Hersonske oblasti, na ratištima prekriveni su velikim brojem polomljene vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine i tela poginulih i ranjenih ukrajinskih vojnika.

U takvoj situaciji, u cilju spasavanja ljudstva, komandanti će biti prinuđeni da povuku trupe.

Tako je neprijatelj izgubio manevarski prostor.

Istovremeno, Oružane snage Ukrajine nastavljaju da pokušavaju, da napadnu čak i u tako nepovoljnim uslovima ali to, ne donosi pravi uspeh Kijevu, u pravcu Hersona.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ludilo u Češkoj posle ovog saznanja: “Naša vlada će napasti Rusiju, a Rusija će odgovoriti i poslati nuklearne rakete!”

Češka policija povela je istragu protiv organizatora antivladinih demonstracija široke koalicije desnih i levih ekstremista …