Američke vlasti kontaktiraju Moskvu u vezi sa svemirskim nuklearnim oružjem! — Wall Street Journal

Kako navodi izdanje, predstavnici administracije američkog predsednika Džoa Bajdena, takođe su pokušali da apeluju na Kinu, Indiju i zemlje Grupe sedam, kako bi i one mogle da utiču na Rusiju…

Predstavnici administracije američkog predsednika Džoa Bajdena bili su u direktnom kontaktu sa Rusijom kako bi upozorili Moskvu da ne raspoređuje novo nuklearno naoružano antisatelitsko oružje u svemiru, piše The Wall Street Journal, pozivajući se na neimenovane zvaničnike američke administracije…

Prema pisanju publikacije, jedan od kanala koje su američke vlasti koristile su Bajdenov savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven i Jurij Ušakov, savetnik za spoljnu politiku ruskog predsednika Vladimira Putina.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako je pisao Volstrit džornal, američke vlasti su pokušale da apeluju i na Kinu, Indiju i zemlje Grupe sedam, kako bi i one mogle da utiču na Moskvu.

Osim toga, ističe list, pojavljivanje informacija o pretnji u svemirskom sektoru „iznenadilo je i zvaničnike administracije i zakonodavce“.

Ranije su se u američkim medijima pojavili izveštaji da bi izvesna pretnja nacionalnoj bezbednosti SAD mogla biti povezana sa navodnim planovima Ruske Federacije da postavi nuklearno oružje u svemir.

Pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov je u razgovoru sa novinarima takve publikacije nazvao, još jednom trikom Bele kuće.

Na sastanku sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom, predsednik Vladimir Putin je istakao da je Rusija „uvek bila oštro protiv raspoređivanja nuklearnog oružja u svemiru“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …