Taktička nuklearka? – ‘Oblak pečurke’ primećen u blizini velikog američkog “grada greha”! – FOTO

Ogroman oblak naterao je neke u Nevadi da se pitaju da li su SAD obnovile nuklearne probe.

Ljudi u Las Vegasu su u nedelju delili fotografije oblaka u obliku pečurke, koji se nadvija na horizontu, uz neke šale da ih podseća na nuklearne testove – jednu od turističkih atrakcija grada greha 1950-ih.

Uznemirujući prizor su očigledno učinili još jezivijim zracima zalazećeg sunca, koji su obojili oblak raznim nijansama narandžaste boje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Grmljavinski oblaci mogu da poprime oblik pečurke, kada ih uzlazna struja povuče na veću visinu ali na kojoj nema jakog vetra, koji bi ih oduvao.

Kancelarija Nacionalne meteorološke službe u San Dijegu podelila je u ponedeljak fotografiju oblaka sličnog izgleda ali bez dramatičnog osvetljenja, dok se kretao na zapad iznad Kalifornije.

SAD su testirale preko hiljadu nuklearnih uređaja na svom poligonu u Nevadi, 65 milja severozapadno od Las Vegasa, tokom četiri decenije.

Zloglasni oblaci pečuraka bili su lako vidljivi i postali su turistička atrakcija za grad.

Kada su ratifikovali Sporazum o delimičnoj zabrani nuklearnih proba iz 1963. godine, SAD su se obavezale da neće sprovoditi većinu vrsta nuklearnih proba.

SAD su izvele poslednju podzemnu nuklearnu probu u septembru 1992.

Četiri godine kasnije, Vašington je potpisao Sporazum o sveobuhvatnoj zabrani testiranja, koji zabranjuje sve detonacije bilo gde, iako još uvek nije ratifikovao sporazum.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ludilo u Češkoj posle ovog saznanja: “Naša vlada će napasti Rusiju, a Rusija će odgovoriti i poslati nuklearne rakete!”

Češka policija povela je istragu protiv organizatora antivladinih demonstracija široke koalicije desnih i levih ekstremista …