Panter uhvaćen u objektivu! – VIDEO

Potraga za crnim panterom, koji je juče viđen u Banji Junaković, kod Apatina, nastavlja se danas, a kada bude uhvaćen, plan je da se uspava i da se imobilizuje u Zoološkom vrtu na Paliću.

Načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović, koji je juče ceo dan bio na terenu sa kolegama u potrazi za ovom životinjom, rekao je da im jeideja da ga uspavaju i prebace u Zoološki vrt na Paliću.

– Zoološki vrt Palić ima najsavremenije sredstvo za uspavljivanje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Maksimalni domet je do 30 metara za uspavljivanje a mi to nećemo da radimo u zatvorenim kontrolisanim uslovima, nego bukvalno na otvorenom – kazao je Ivanović za Telegraf.

On je sinoć ispričao da su juče pantera tražili dronom sa termalnom kamerom, te da će tako biti nastavljeno i danas, ako treba i sutra, sve dok ne nađu predatora.

– Prostor u samoj okolini hotela Banje Junaković, odnosno tu šumu smo pregledali i pretražili sa dronom.

Uočili smo razne druge vrste životinja – ptice, neke razne vrste sitnijih glodara ali na sreću ili nesreću još uvek nismo uočili nešto što može da da indicije da je on tu, u blizini”, rekao je sinoć Nemanja Ivanović za naš portal.

Objasnio je i da je teren koji je pretraživan realan onoj autohtonoj, panterovoj, sa vegetacijom, izobiljem divljači, kao i da on u njemu nema prirodnih neprijatelja.

Kako je objasniosinoć je dron spušten zbog magle ali se danas nastavlja akcija, sve sa ciljem da se panter locira, imobilizuje i smiri panika.

– Apelujem na sve vaše kolege da ne dižu paniku, puštena je vest da je odstreljen ali to nije istina – kazao je on.

Crni panter prvi put je primećen u selu Sonta, u okolini Apatina. U okolnoj šumi primećeni su njegovi tragovi.

Juče je na društvenim mrežama osvanuo snimak da je viđen u Banji Junaković, i tim povodom upozorenje je izdala i Opština Apatin:

– Mole se građani da ne idu do daljnjeg u tom pravcu, kao i u pravcu prigrevačke šume, jer se radi o veoma opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji.

U hvatanju i lociranju crnog pantera, trenutno su uključene sve nadležne službe, kao i stručna služba iz Zoološkog vrta Palić.

Srbija Danas

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Cirkus u Brazilu: “Mole se da Nejmar slomi nogu – ne zaslužuju ga”!

Brazilski krilni napadač Rafinja na Instagramu je kritikovao navijače iz Brazila koji se, kako kaže, …