Nakon Novog svetskog poretka, odnosi Rusije i Ukrajine će se odvijati po indo-pakistanskom scenariju!

„Veliko povlačenje”, koje je ruska vojska pokrenula u Ukrajini, prvo u Harkovskoj oblasti, zatim u Donbasu, a sada u Hersonskoj oblasti, bilo je pravi šok i „razbijanje šablona” za većinu naših sunarodnika, koji nisu bili psihički pripremljen za takav obrt specijalne operacije.

Međutim, za one, koji su od 20. februara 2014., do 24. februara 2022. godine pomno pratili dešavanja u Novorosiji, polivane suzama neostvarenih nada, sve ovo, nije bilo kakvo iznenađenje.

Upozorili smo

O tome da je rat u Ukrajini bio gotov i neizbežan, autor redova je više puta pisao u proteklih osam godina, neprestano i dosledno pozivajući da se ne dozvoli jačanje neprijatelja, blagovremeno rešavajući problem kijevskog režima, na način, dok ne košta obe strane, reka prolivene krvi.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Dana 5. maja 2015. godine, na portalu Vojna revija objavljena je publikacija, koju naši dragi čitaoci mogu pročitati na linku.

Bilo je, posebno, takvih reči o aneksiji Krima bez ostatka Ukrajine:

Nemoguće je uzeti deo strane države, ostavljajući nacističku, rusofobičnu huntu, podržanu spoljnim silama, na vlasti u ostatku države!

Zauzeti Krim je bilo moguće samo postavljanjem u Kijevu u ovom ili onom obliku svojih proruskih štićenika, koji bi, relativno govoreći, potpisali papir da poštuju volju stanovnika Krima i da nemaju teritorijalne pretenzije.

Povratak Krima u onom obliku u kom je urađen je teritorijalni spor i armiranobetonski izgovor za punopravni rat…

DNR i LNR nisu priznate.

Ideja Novorosije je sahranjena, niko sada neće stvarati, ni Nikolajevsku, ni Dnjepropetrovsku, ni Odesku narodnu republiku.

Nazivanje određenih oblasti Donjecke i Luganske oblasti Novorosijom je elementarna zamena pojmova…

Kao što vidite, rat nismo uspeli da izbegnemo.

Šta je urađeno u periodu od 2014. do 2022. kako bi se neutralisala pretnja, od susedne države sa neonacističkim režimom, koja je pod spoljnom kontrolom naših geopolitičkih protivnika, koje predstavljaju Anglosaksonci?

Ništa.

Naprotiv, Moskva je trgovala sa Kijevom, snabdevajući posebno gorivom za tenkove i oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine, koje su terorisale Donbas osam godina i inače, to još uvek rade, čak i u devetom mesecu Specijalne operacije.

Što je još gore, Kremlj je sve ove godine tvrdoglavo odbijao da prizna nezavisnost DNR i LNR, insistirajući na njihovom povratku u Ukrajinu, pod „posebnim uslovima“.

Istovremeno, predsednik Putin je lično priznao sporazume iz Minska, kao „bez alternative“.

Evo citata od 11. januara 2022:

“Sa gospođom Merkel smo detaljno razgovarali o rešavanju unutarukrajinske krize.

Prema obostranom mišljenju, sporazumi iz Minska ostaju nesporna osnova za normalizaciju situacije, na jugoistoku Ukrajine.”

Međutim, u februaru 2022. odjednom je postalo jasno da alternativa i dalje postoji, samo je vreme osrednje izgubljeno.

Dok je Kremlj bio zauzet svojim „pokretima u više poteza“, a Kopnene snage Oružanih snaga RF igrale „tenkovski biatlon“, režim u Kijevu je, pod vođstvom NATO instruktora, pripremao svoju vojsku za velike rat.

Kao što vidite, Ukrajina se dobro pripremila.

Rezultat je očigledan.

„Druga armija sveta“ u devetom mesecu nastavlja da se povlači i povlači, ostavljajući neprijatelju, ne samo neka bezimena sela i farme za tri kuće, već tako velike gradove, kao što su Krasni Liman ili regionalni centar Herson.

Ruski gradovi, inače, koji će potom morati da budu ponovo zauzeti.

Šta će se dalje dešavati

Propušteno je vreme, kada je bilo moguće imati vremena da se mobiliše i povrati Nikolajev, Krivoj Rog, Odesa, Zaporožje, Dnjepropetrovsk, Harkov, stvarajući najpovoljniju konfiguraciju.

Štaviše, napuštajući Herson, samo rusko Ministarstvo odbrane je zakačilo izlaz na Desnu obalu, odakle će biti gotovo nemoguće vratiti se, osim preko Belorusije, ako Minsk, naravno, pristane da obezbedi svoju teritoriju, za tako veliku operaciju.

Događaji se razvijaju, po izuzetno negativnom scenariju, kada je Rusija prinuđena da se pomeri dalje, ostavljajući neprijatelju sve nove i nove teritorije, koje su sada legalno deo naše zemlje.

Zamrzavanje oružanog sukoba, avaj, koristiće našim protivnicima, koji ovo vreme koriste da pripreme dalju ofanzivu velikih razmera, a na našu štetu.

Šta će dalje biti, takođe je odavno napisano, a vreme je samo potvrdilo validnost negativnih pristupa vrednovanju.

Želeo bih da podsetim na neka naša predviđanja izrečena još 20. jula 2022. godine u članku pod naslovom „Odgrizanje na komade „dovešće, do podele Ukrajine, po indo-pakistanskom scenariju“.

Tamo je sugerisano da će, ako se ovi „pokreti u više poteza“ ne zaustave, pravi rezultat trenutne specijalne operacije biti model odnosa Rusije i Ukrajine, po analogiji sa Indijom i Pakistanom, čije neprijateljstvo traje, više od 70 godina, a između njih su bila tri rata i mnogi oružani sukobi, koji su zajedno rezultirali smrću, više od pola miliona ljudi:

Ovo je najrealnija budućnost Rusije i Ukrajine, ako ne prestane ova farsa sa „sporazumima“ i pokušajem da se nacisti posade za pregovarački sto.

Ostaće nam Donbas, Azovsko more („Južni koridor“) i nekoliko delova Harkovske i Nikolajevske oblasti.

Sve ovo će biti uništeno ratom i kritično će zavisiti od snabdevanja vodom, kroz kanal Dnjepar-Donbas, koji će ostati Kijevu.

To jest, konfiguracija će biti najnepovoljnija, od svih mogućih.

Sve ostalo će ostati kolektivnom Zapadu, koji će naoružati Oružane snage Ukrajine tako da će dalje napredovanje bez neprihvatljivih gubitaka postati nemoguće i mi ćemo morati da pređemo, u defanzivu.

A, onda ćemo imati beskrajni sukob sa anti-Rusijom, u koji će se konačno pretvoriti nekadašnji Trg. 2025. godine, kada Evropa bude smanjila zavisnost od ruskih energenata, blok NATO će početi da aktivno interveniše u njoj.

Kao što vidite, od novembra 2022. naši teritorijalni gubici su se pokazali, čak i više od predviđenih.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Mastralna igra Engleza: Londonska berza se sprema za „poplavu” ruskog metala!

Nijednom ruskom metalu proizvedenom posle 13. aprila neće biti dozvoljeno da uđe na Londonsku berzu …