MiG-31I u Belorusiji, su navodno počeli da lete sa „Bodežima“! – FOTO

U Ukrajini je 13. novembra dva puta objavljena vazdušna uzbuna, nad čitavom teritorijom zemlje.

To je bilo zbog činjenice da su, prema posmatračkoj grupi „Beloruski Gajun“, navodno visinski lovci MiG-31I (MiG-31K) Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sa hipersoničnim raketama 9-A-7660 „Kinžal“ (Ks- 47M2 “Bodež”), koji ima domet, do 2 hiljade km.

Posmatrači su obavestili da imaju dokaze o trenažnim letovima pomenutih udarnih aviona sa navedenom municijom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na primer, snimljen je avion sa registarskim brojem RF-92339 kako leti iznad Belorusije, naoružan hipersoničnom aerobalističkom raketom, u pratnji borbenog aviona iz avio-baze Baranoviči.

Odvojeno, želeo bih da napomenem da je pred vama prva fotografija na celom Internetu, gde MiG-31K Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, pod brojem RF-92339 nosi raketu Bodež.

Šta to znači?

Prvo, ova fotografija prvi put vizuelno potvrđuje da je MiG-31 sa brojem RF-92339 konvertovan u modifikaciju K (može da nosi „Bodež“) pre toga, su takve informacije bile samo o RF-92462.

Stoga je logično pretpostaviti da i 3. MiG-31K sa brojem RF-92333, koji se nalazi u Mačulišću, može da nosi i raketu Kh-47M2 „Kinžal“ – kaže se u publikaciji Telegram kanala „Beloruski Gajun”.

Takođe je skrenuta pažnja na to da je takva mogućnost bila predviđena, još sredinom oktobra, kada su se tri aviona MiG-31K prvi put pojavila iznad Minska.

Istovremeno, tri vojno-transportna aviona Il-76 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije (RF-86902, RF-76722, RF-76724) doletela su na aerodrom Mačulišči, što je moglo da dovede Kinžale, rezimira se u materijalu resurs za praćenje.

Podsećamo, nedavno je i britanska vojna obaveštajna služba signalizirala moguće otkrivanje projektila Kinžal u Belorusiji.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …