Programer „Sarmat-a” najavio lansiranje rakete u masovnu proizvodnju!

Generalni direktor i generalni konstruktor Državnog raketnog centra imena V.P. Makejev, Vladimir Degtjar, u intervjuu za Rosijsku gazetu, najavio je lansiranje najnovije ruske rakete Sarmat, u masovnu proizvodnju.

Degtjar je podsetio da je u aprilu ove godine interkontinentalna balistička raketa Sarmat uspešno lansirana sa probnog kosmodroma Pleseck u oblasti Arhangelsk.

„Raketni sistem je već pušten u serijsku proizvodnju, opremljen neophodnim materijalima i proizvodnom opremom“, rekao je Degtjar.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je izrazio uverenje da će „Sarmat“ u narednih 40-50 godina moći na adekvatan način da ojača borbeni potencijal Oružanih snaga Rusije i da čuva stražu, nad zemljom.

Prema Degtjaru, u sadašnjim geopolitičkim uslovima, raketa će postati „pouzdani štit“, „glavni faktor nuklearnog odvraćanja“, a takođe garantuje i očuvanje mira.

Ranije je javni servis javio da su Oružane snage Rusije uspešno izvele letna testiranja strateškog raketnog sistema sa interkontinentalnom balističkom raketom Sarmat.

Komandant Strateških raketnih snaga Rusije Sergej Karakajev rekao je da se Oružane snage RF, uspešno preoružavaju savremenim raketnim sistemima.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

SAD planiraju da iskoriste Ilijana Moska u vojne svrhe, u svemiru!

Ministarstvo odbrane i svemirske snage SAD planiraju da objave strategiju za korišćenje privatnih kompanija za …