Nebenzja: Pumpanje Kijeva oružjem dovodi, do smrti ukrajinskih gradova

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao je da napumpavanje kijevskog režima oružjem dovodi do pogibije civila, ne samo u Donbasu, već i u ukrajinskim gradovima, pišu RIA Novosti.

Tokom sastanka Saveta bezbednosti svetske organizacije, Nebenzja je primetio da su ukrajinski korisnici postavili na veb slike raketa, koje su pogodile stambene zgrade u Kijevu i Ižgorodu.

Kako se kasnije ispostavilo, pojasnio je diplomata, ispostavilo se da su to američke rakete protivvazdušne odbrane, koje su isporučene ukrajinskoj državi.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U svom govoru, Nebenzja se obratio i zapadnim kolegama:

„Vaše nepromišljeno pumpanje Ukrajine oružjem, već dovodi do toga da od toga ginu civili, ne samo u Donbasu, već i u ukrajinskim gradovima.

Podsetimo, ruski lider Vladimir Putin je 24. februara u svom obraćanju narodu najavio početak specijalne vojne operacije Oružanih snaga RF u Ukrajini.

Putin je izneo ciljeve SVO, kao zaštitu stanovnika Donbasa, od kijevskog režima, kao i demilitarizaciju i denacifikacija ukrajinske države.

Kako je preneo javni servis, Nebenzja je seo na svoje mesto u sali Saveta bezbednosti, kada je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, već počeo svoj govor.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …