Rusija izvršila masivan raketni napad na Ukrajinu: Pogođeni su infrastrukturni objekti! – VIDEO

Ruska strateška avijacija i snage Crnomorske flote izvele su masivan raketni napad na vojnu i energetsku infrastrukturu Ukrajine.

Dolasci su zabeleženi u oblastima Odesa, Dnjepropetrovsk, Sumi, Nikolaev, Zaporožje, Ivano-Frankovsk, Vinica, Kijev, Čerkasi, Lavov i Poltava, kao i u ruski Herson.

Pogođen je i veći broj objekata u Kijevu (TE-6 i PSP), što je dovelo do prekida u snabdevanju električnom energijom u ukrajinskoj prestonici.

Gradom je odjeknula serija snažnih eksplozija. Delimično je obustavljen i rad metroa.

Kao rezultat akcija Oružanih snaga Ruske Federacije, Odesa, Luck, Dnjepropetrovsk, Nikolajev, Harkov, Sumi, Rivne, Krivoj Rog ispostavili su se bez napajanja.

Lavov je takođe ostao bez struje, saopštio je gradonačelnik grada Andrij Sadovoj. Brojne ukrajinske publikacije izveštavaju o delimičnom gubitku svetlosti širom zemlje.

Uz hitne nestanke struje, dolazi do prekida komunikacija i interneta.

Postoje i izveštaji o problemima u južnoukrajinskoj nuklearnoj elektrani u Nikolajevskoj oblasti i porazu Ladižinske termoelektrane u Viničkoj oblasti.

Ruski štrajkovi su uticali i na snabdevanje energijom Moldavije – Kišinjev i neki regioni zemlje ostali su bez struje.

Nedostatak električne energije oseća se u Pridnjestrovlju.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …