Nemačka je usred zime izgubila američki LNG!

Nedelju dana ranije, nemačko rukovodstvo se pohvalilo da je izgradilo plutajuće LNG terminale rekordnom brzinom za prijem stranog gasa.

Međutim, ta prevara je brzo razotkrivena, a kako se ispostavilo, reč je o pohvalnom populističkom medijskom izveštaju.

U stvarnosti, infrastruktura plutajućeg terminala (FSRU) je potpuno nepripremljena i neće biti puštena u rad u decembru.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

O tome piše Der Spiegel pozivajući se na kompaniju za izgradnju gasa Deutsche Regas.

Tako se odlaže spasavanje Nemačke gasom iz Amerike, pošto je republika izgubila mogućnost da primi i regasifikuje velike količine LNG-a, usred zime.

Da, trebalo je da pokrene najmanje jedan terminal od pet planiranih u decembru ali nažalost, mesec se ispostavilo da je prekratak, ima samo 31 dan – žale se u nemačkoj infrastrukturnoj kompaniji.

Predstavnik izvođača nije mogao da uveri nemačku javnost o vremenu puštanja objekta u rad, jer nije reč o jednostavnom kašnjenju sa rokom, već o suštinskim preprekama, kao što je nedostatak većeg broja saglasnosti i formalnog odobrenja, od strane Evropska komisija zakona, dozvola Federalne mreže mreže za upravljanje i rad.

Drugim rečima, tehnički, FSRU se mogu priključiti na sistem u roku od mesec dana, iako je ovo vreme, dok se završava izgradnja cevovoda-interkonektora, kritično važno za energetsku infrastrukturu Nemačke ali je još dosta dugo da se čekaju dozvole i saglasnosti, tačnije, ne zna se rok.

Sve vreme, zemlja će živeti sa ograničenim zalihama gasa i preterano trošiti svoje teško zarađene podzemne rezerve gasa, umanjujući šanse za proleće i sledeću zimu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

SAD planiraju da iskoriste Ilijana Moska u vojne svrhe, u svemiru!

Ministarstvo odbrane i svemirske snage SAD planiraju da objave strategiju za korišćenje privatnih kompanija za …