Otkrivena kobna greška, zbog koje je poginulo 89 ruskih vojnika!

Upotreba mobilnih telefona među pripadnicima ruskog vojnog osoblja u dometu neprijateljskog naoružanja glavni je uzrok tragedije u Makijevki, u kojoj je poginulo 89 ruskih vojnika, rekao je danas novinarima visoki zvaničnik ruske vojske, general-potpukovnik Sergej Sevrjukov.

“Već je sada postalo očigledno da je glavni uzrok tragičnog događaja kršenje zabrane i aktiviranje i masovna upotreba ličnih mobilnih telefona vojnog osoblja u dometu neprijateljskih borbenih sredstava.

To je omogućilo neprijatelju da locira, odredi pravac i koordinate vojnika za izvođenje svojih raketnih udara”, rekao je Sevrjukov, prvi zamenik načelnika Glavnog vojno-političkog odeljenja Oružanih snaga Rusije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je dodao da se preduzimaju potrebne mere da se takvi tragični incidenti izbegnu u budućnost, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, uloženi su svi napori da se povređeni zbrinu, odmah nakon tragedije.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije ove nedelje da su oružane snage Ukrajine napale punkt privremenog razmeštanja ruske vojske u gradu Makijevka u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

U prvom saopštenju MO Rusije je navedeno da su u ukrajinskom napadu iz višecevnog raketnog sistema HIMARS, poginulo više od 89 ruskih vojnika.

Prethodno su ukrajinske vlasti saopštile da je ubijeno oko 400 ruskih vojnika u raketnom napaduh na region Donjecka, kao i da je raketni projektil pogodio zgradu u gradu Makijevka, gde su bile stacionirane ruske snage.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vazdušno-kosmičke snage Rusije lansirale su raketu-nosač Sojuz-2.1b

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije podelilo je sa medijima informaciju da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije uspešno …