Broj ruskih žrtava porastao na najmanje, 89 ljudi! – Da li će Rusi “poravnjati” Ukrajinu!?

Broj žrtava u novogodišnjem noćnom bombardovanju porastao je na najmanje, 89 ljudi.

Skoro 90 vojnika poginulo je u ukrajinskom raketnom udaru, koji je pogodio privremeni stambeni prostor, koji koriste ruske snage u gradu Makejevka u Donjeckoj Narodnoj Republici nešto posle ponoći 1. januara, saopštilo je u sredu Ministarstvo odbrane.

Broj poginulih porastao je na 89 ljudi, uključujući zamenika komandanta jedinice, saopštilo je ministarstvo, pošto je više tela izvučeno iz ruševina stručne škole, u ​​kojoj su bile stacionirane trupe u novogodišnjoj noći.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Objekat je bio gađan sa šest projektila iz višecevnog raketnog bacača HIMARS, koji je isporučio SAD, od kojih su četiri probile protivvazdušnu odbranu i pogodile zgradu tačno u 0:01, 1. januara, saopštilo je Ministarstvo odbrane, tvrdeći da je lanser kasnije uništen, u uzvratnom udaru.

Dok misija za utvrđivanje činjenica, još uvek istražuje tragični incident, „već je očigledno da je glavni razlog onoga, što se dogodilo bilo paljenje i masovna upotreba mobilnih telefona, od strane osoblja – suprotno zabrani – u dometu neprijateljskog oružja” koje je omogućio ukrajinskim snagama da prate njihove koordinate, rekao je novinarima general-potpukovnik Sergej Sevrjukov iz Glavnog vojno-političkog direktorata Oružanih snaga Rusije.

Moskva je ponovila svoje obećanje da će pružiti svu neophodnu pomoć i podršku porodicama poginulih vojnika.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova ranije je osudilo Vašington, zbog, ne samo isporuke sofisticiranog oružja Kijevu, već i pružanja obaveštajnih podataka ukrajinskoj vojsci o lokaciji ruskih snaga.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Antonov: Ne treba očekivati poboljšanje odnosa sa SAD, pod Bajdenom!

Šef diplomatske misije Ruske Federacije u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov skrenuo je pažnju na …