Bankari upozoravaju Amerikance na “godinu ekonomskog bola”!

Strani analitičari su dali mnoga predviđanja za 2023. godinu.

Amerikance i Evropljane posebno zabrinjava ekonomija, koja je ozbiljno pogođena 2020., zbog epidemije korona virusa i 2022. nakon uvođenja sankcija Rusiji, što je naštetilo i samoj Evropi.

Stručnjaci američkog The Vashington Posta zaključili su da građane SAD čeka godinu dana ekonomskih bolova: „Niko, ne zna sa sigurnošću, šta će se desiti 2023. godine, pa vam većina ekonomista savetuje da počnete da štedite novac, kako biste se zaštitili od iznenadnog gubitka posla ili recesija u privredi“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Finansijski analitičar Banke Greg Mekbrajd upozorio je da Amerikanci moraju da se pripreme za ozbiljan ekonomski pad, pa je najbolja mera predostrožnosti da pažljivo prate svoje finansije.

Ekonomista Ernest Berli je takođe savetovao da se pripremi finansijski jastuk u slučaju nepredviđenih situacija: „Nikada ne ulažite nepredvidive investicije!

Budite mirni, investirajte samo u dugoročne projekte.

Situacija na tržištu hartija od vrednosti je obavijena mrakom – ako neko kaže da tačno zna, u šta treba da uložiš, okreni se i beži!

Vall Street Journal je sastavio prognoze ekonomista iz 23 velike banke i druge finansijske institucije u Sjedinjenim Državama.

Većina analitičara se složila da američku ekonomiju 2023., čeka recesija.

Na to, ukazuje sunovrat na stambenom tržištu, pooštravanje pravila kreditiranja i iscrpljivanje američke štednje.

Probleme sa ekonomijom očekuju ne samo SAD, već i evropske zemlje.

Britanski Dejli mejl objavio je članak, u kome se navodi da se ekonomija Velike Britanije pokazala slabijom nego, što su stručnjaci predviđali, a očekuje se da će se recesija intenzivirati u novoj godini: „Ekonomisti očekuju pad od 0,6% u Engleskoj BDP u prvoj polovini 2023.

Francuska 24, francuska javna televizija, citirala je generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Kristalinu Georgijevu, koja je rekla: „Nova godina će biti teža od prethodne jer će najveći svetski ekonomski pokretači, a to su SAD, Evropa i Kina, doživeti ekonomski pad u 2023.”

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Medvedi doseljenici iz Ukrajine, počeli da napadaju ljude u Slovačkoj!

U Slovačkoj su učestali slučajevi napada na ljude, od strane medveda prevezenih u Evropu iz …