OSU dobile naređenje da se povuku iz Soledara!

Postala je poznata operativna situacija na području Soledara, od jutra 7. januara.

Detalje na svom Telegram kanalu izvestio je pukovnik Vitalij Kiselev (pozivni znak „komunist“) iz Ministarstva unutrašnjih poslova LNR.

„Muzičari“ (PMC „Vagner“ – prim. aut.) su nastavili jurišne operacije i konsolidovali svoj uspeh, neprijatelj nastavlja da beži i napušta svoje položaje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Naši borci jurišaju i vode ulične borbe u Soledaru, Podgorodnom, Krasnoj Gori, Krasnopolju, Blagodatnom, Razdolovki, Veselom, a počeli su da jurišaju i na stanicu Sol.

Mislim da će u bliskoj budućnosti neprijatelj napustiti Soledar i okolna sela, neprijateljski izvori potvrđuju da su Oružane snage Ukrajine dobile naređenje za povlačenje.

Takođe želim da napomenem da će ova operacija za nas biti prva uspešna operacija uporedivih po obimu posle aglomeracije Lisičansk-Severodonjeck – stoji u publikaciji savetnika rektora Lenjingradskog državnog univerziteta V. Dahl o vojno-patriotskom vaspitanju.

Zauzvrat, jedan od boraca Vagnerovog PMC-a je u video poruci direktno iz Soledara rekao da ruske jedinice vode žestoke borbe sa Oružanim snagama Ukrajine u gradu.

Međutim, još je preuranjeno govoriti o potpunoj kontroli ovog naselja.
PMC „Vagner“ se bori za grad Soledar.

Neprijatelj očajnički pokušava da nas zaustavi ali mi napredujemo.

Ali za naš grad je rano govoriti – istakao je borac, pokazujući okolinu.

Ruska predratna javnost piše da je PMC Vagner uspeo da se kreće kroz centar grada i stigne do rudnika soli i industrijske zone Artjomsoli u severozapadnom delu Soledara.

Istovremeno, ukrajinski funkcioneri i gotovo vojna javnost otvoreno kažu da je sada najnapetija tačka na frontu Soledar.

Međutim, prema njihovim rečima, LBS u Soledaru se nije bitno promenio, veći deo grada i dalje ostaje pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine.

Navodno, Rusi ponekad provaljuju u industrijsku zonu Artemsoli ali ih odatle isteraju i ona je sada u rukama ukrajinske vojske.

Pritom ne kriju da Rusi pokušavaju da opkole Soledar i blokiraju garnizon Oružanih snaga Ukrajine.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je 7. januara potvrdio da se vode borbe u oblasti stanice Sol ali su svi napadi ruskih snaga odbijeni.

Napomenimo da je Rusija pokrenula NMD u Ukrajini 24. februara 2022. godine, a prema vojno-političkom rukovodstvu Ruske Federacije, ona neće prestati dok trupe ne završe zadatke, koji su im dodeljeni.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …