Patrušev objasnio Vulinu: Zapad ima strateški zadatak da zabije klin između Srbije i Rusije!

Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije, rekao je da je strateški zadatak Zapada da pokuša da zabije klin između ruskog i srpskog naroda.

On je to rekao na radnom sastanku sa ministrom spoljnih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom u Moskvi, prenosi pres-služba aparata Saveta bezbednosti Rusije.

„Ruska strana je skrenula pažnju da je „strateški zadatak Zapada pokušaj da se zabije klin između ruskog i srpskog naroda“, saopštila je pres služba.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Pored toga, Nikolaj Patrušev je izrazio zabrinutost, zbog oživljavanja neonacističkih i neofašističkih ideja u Evropi“, ističe se u poruci.

„Ako je u 20. veku Zapad više voleo da ne primećuje porast fašizma, onda u 21. veku jedan broj zapadnih zemalja direktno podržava neonacizam, koristeći ga u svoje geopolitičke svrhe.

Istovremeno, on svoje postupke predstavlja, kao „razvoj demokratije“, navodi se u saopštenju sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

Kako je ranije pisao Javni servis, Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine, kritikovao je zapadne lidere, posebno Sjedinjene Države, koji su pozvali svoje sugrađane da napuste zemlju, zbog pretnje od eskalacije sukoba.

„Nedostatak globalnog liderstva i političke volje.

Možda je vreme da promenite svoj pristup? – rekao je ukrajinski političar.

Govornik je rekao da Rusija nastavlja specijalnu operaciju, jer Oružane snage Ukrajine (AFU) nemaju dovoljno naoružanja.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

EU već upumpava oružje! Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Evropska unija “pumpa” Moldaviju oružjem, kako bi je pretvorila u bojno polje, izjavio je moldavski …