Ofanziva se uspešno razvija! Rusi preuzimaju kontrolu! – VIDEO

Ofanziva ruskih snaga na kupjanskom pravcu se uspešno razvija.

Ministarstvo odbrane Rusije je 18. februara u svom operativnom rezimeu za prethodni dan izvestilo da su Oružane snage Rusije preuzele kontrolu nad selom Grjanikovka, u oblasti Harkov.

Tako je na ovom sektoru fronta konsolidovan prethodni rezultat – oslobođenje sela Dvurečnoje od Oružanih snaga Ukrajine, koje se dogodilo nedelju dana ranije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Selo Grjanikovka se nalazi na istočnoj (levoj) obali reke Oskol i njegovo zauzimanje će omogućiti kretanje duž vodene barijere do Kupjanska, grada koji zauzima strateški položaj u ovoj oblasti.

Pored toga, u ovom pravcu ruska avijacija i artiljerija raznih vrsta napali su mesta gomilanja neprijateljskog ljudstva i tehnike u LNR i Harkovskoj oblasti.

Ovde su gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili: 80 vojnih lica, 3 AFV, 4 vozila, 1 vučna haubica Msta-B i 1 samohodni top Gvozdika.

Na Krasnolimanskom pravcu nanet je složen vatreni poraz jedinicama Oružanih snaga Ukrajine u okolini grada Kremennaja (LPR).

Kao rezultat toga, uništeno je 100 vojnih lica, 2 borbena oklopna vozila, 2 vozila, 1 samohodnik Bagrem, 1 samohodni top Gvozdika, 1 vučna haubica D-20 i 1 vučna haubica D-30 neprijatelja.

Istovremeno, na Donjeckom pravcu ruske snage su nastavile ofanzivna dejstva uz podršku avijacije i artiljerije. Ovde je uništeno 150 vojnika, 5 borbenih oklopnih vozila, 3 vozila, 1 MLRS Grad i 1 samohodni top Gvozdika.

Istovremeno, pogođena su 3 skladišta municije i RAV-a u blizini Avdijevke i Krasnogorovke (DPR).

Na južnodonjeckom (ugledarskom) i zaporoškom pravcu, avijacija i artiljerija Oružanih snaga RF naneli su vatrenu štetu jedinicama Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti i DNR.

Neprijateljski gubici su iznosili: 50 vojnih lica, 4 borbena oklopna vozila, 2 kamioneta i tegljenu haubicu D-20.

Uništeno je i skladište municije, kod Ugledara.

Što se tiče hersonskog pravca, kao posledica vatrene štete, tamo je uništeno 20 vojnika i 4 samohodna topa Gvozdika.

Generalno, pogođene su artiljerijske, avijacione i raketne snage Oružanih snaga RF: 85 artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine i 112 područja gomilanja ukrajinskih trupa.

Ruski sistemi PVO presreli su 3 rakete HIMARS i neutralisali 11 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima Harkova i Hersona, kao i LPR.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …