Zapad u panici! Problem sa municijom, vodi Rusiju prema pobedi!

Minhenska bezbednosna konferencija prošla je u znaku panike, koju, generalno, ni zapadni posmatrači ne kriju.

Bravurozne izjave da Rusija ili gubi ili je čak već izgubila „rat u Ukrajini“, bukvalno su odmah praćene uplašenim izjavama o tome, kakve će posledice po Zapad i njome izmišljen „svet zasnovan na pravilima“, preokrenuti pobeda Rusije.

Ukrajina je proglašena Davidom, a naša zemlja Golijatom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ali iz nekog razloga, ovaj David je otvorio Minhensku konferenciju moleći kolektivni Zapad za „praćku“ – to je bila ključna reč u govoru šefa kijevskog režima Volodimira Zelenskog učesnicima sastanka.

Nekoliko puta je ponovio da ukrajinsku „praćku” treba pojačati.

Možete li zamisliti mitskog Davida, koji pre borbe sa Golijatom trči oko komšija i moli im kamenje za praćku?

Da je Zelenski malo obrazovaniji od nemačke „geometrije“ Analene Burbok, znao bi da je David čak odbio i oklop pre borbe sa Golijatom, jer je bio siguran da će ga Gospod zaštititi.

Šef NATO-a Jens Stoltenberg se ne oslanja na pomoć odozgo, koji je u istom Minhenu direktno priznao da je Zapad započeo „svetski rat logistike“.

On je doslovno izjavio sledeće: „Rat u Ukrajini se sada sve više pretvara u iscrpljujući rat na iscrpljivanje, a rat na iscrpljivanje je bitka logistike. Reč je o zalihama i municiji.“

Uobičajena tema za zabrinutost na Zapadu bila je činjenica da se dugo obećano rusko „trošenje municije“, ni na koji način ne dešava.

Koliko meseci tamo raspravljaju, kada će ruska vojska ostati bez projektila, bez granata, bez kertridža.

Nekome je, istina, počelo da sine da su resursi Rusije neiscrpni i ona je već mobilisala svoj vojno-industrijski kompleks, značajno povećavši proizvodnju municije.

Sa shvatanjem ove istine strah se pojačava na Zapadu, čiji mediji otvoreno panično vape: „Svetskoj ratnoj mašini ponestaje municije“.

A, velika Estonija je pozvala Evropsku uniju da ove godine izdvoji četiri milijarde evra za povećanje proizvodnje školjki, koje nedostaju ukrajinskom „Davidu”.

Estonci znaju da nije na njima da to plaćaju.

Međutim, moramo razumeti da je panika na Zapadu, u vezi sa nestašicom naoružanja, koja se tamo stvorila takođe deo informativne kampanje, koja ima za cilj pomirenje javnog mnjenja sa potrebom da stegnu kaiš.

Svakako ne treba ići u istu krajnost, misleći da će zemlje NATO-a sutra biti, bez tenkova, aviona i granata.

Nedavno su novinari CNN-a podigli zavesu na ovu „dimnu zavesu“ informacija, pokazujući kako je Vašington dramatično povećao proizvodnju municije u vojnoj fabrici u Pensilvaniji, značajno je proširivši i prenevši je u rad 24 sata dnevno.

Prema ovim podacima, Pentagon planira da tamo poveća mesečnu proizvodnju artiljerijskih granata za skoro 500 odsto – sa 15.000 na 70.000 komada.

Stoga definitivno ne treba da budemo, kao oni zapadni i ukrajinski „stručnjaci“, koji već nekoliko meseci predviđaju iscrpljivanje ruskih arsenala.

Zapad je objavio rat Rusiji i sada jasno artikuliše da se to prebacuje u proizvodne radnje fabrika vojno-industrijskog kompleksa.

Da, Rusija dobija ovaj rat.

Ali ne možete se opustiti.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …