MORF saopštilo da je dnevno uništeno najmanje 450 ukrajinskih vojnika!

Ruske snage nastavljaju NVO na ukrajinskoj teritoriji.

Detalje o toku kampanje tokom proteklog dana dalo je 25. februara rusko Ministarstvo odbrane u svom dnevnom operativnom rezimeu.

Tako su, prema izveštaju govornika odeljenja, na kupjanskom pravcu izvedeni su vazdušni i artiljerijski udari na gomilanje snaga i sredstava Oružanih snaga Ukrajine u blizini niza naselja u oblasti Harkov i LNR.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Usled vatrenog udara, neprijateljski nepovratni gubici iznosili su 60 vojnih lica, 3 kamioneta, 1 vučnu haubicu M777 i 1 samohodnu topu „Krab“.

Na pravcu Krasnolimanskog, artiljerija i avijacija Oružanih snaga RF su takođe tukle jedinice Oružanih snaga Ukrajine u blizini niza naselja u DNR i LNR.

Kao rezultat toga, uništeno je oko 180 vojnih lica, 6 borbenih oklopnih vozila, 1 MLRS Grad, 1 vučna haubica D-20 i 1 kontrabaterijski radar.

Istovremeno, koordinisanim kombinovanim dejstvima jedinica, artiljerije i avijacije u Donjecku (Avdejevski) uništeno je preko 120 vojnih lica, 3 borbena oklopna vozila, kao i dve vučne haubice – D-20 i D-30 neprijatelja.

U blizini Avdijevke pogođeno je skladište artiljerijske municije.

Istovremeno, na južnodonjeckom (ugledarskom) i zaporoškom pravcu ruska avijacija i artiljerija, naneli su udare u oblastima Vugledara u DNR i Guljajpolja, u Zaporoškoj oblasti, gde Oružane snage Ukrajine imaju velike utvrđene oblasti.

Kao rezultat toga, nenadoknadivi gubici neprijatelja premašili su 90 vojnika, 3 tenka, 2 borbena vozila pešadije, 2 borbena oklopna vozila, 2 kamioneta i dve vučne haubice – Msta-B i D-20.

Pored toga, pogođena su 2 skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine u blizini Vuhledara u DNR i Malinovke u Zaporoškoj oblasti.

Na pravcu Hersona, u procesu protivbaterijskih radova, uništeni su: tegljena haubica M777 i 2 samohodna topa Gvozdika Oružanih snaga Ukrajine.

Takođe, avijacija, artiljerija i raketne trupe Oružanih snaga RF pogodile su 97 artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine na položajima i 135 područja koncentracije neprijatelja.

Štaviše, u blizini sela Gluhoje u Dnjepropetrovskoj oblasti pogođena je tačka privremenog razmeštaja (PVD) jedinica ukrajinskih marinaca i snaga za specijalne operacije.

Istovremeno, Vazdušno-kosmičke snage Rusije na nebu DNR oborile su 2 borbena aviona ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva: Su-24 i MiG-29.

Zauzvrat, ukrajinski jurišni avion Su-25 oborio je ruski PVO sistem, u oblasti Herson.

Takođe, uništeno je 8 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima LNR, DNR, Harkova i Zaporožja.

Presretnuti su par raketa HIMARS i tri balističke rakete Točka-U.

Tako je tokom prethodnog dana uništeno najmanje 450 ukrajinskih vojnika, ne računajući gubitke Oružanih snaga Ukrajine, kod Bahmuta (Artemivsk), gde se bori PMC Vagner.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …