Ukrajinci užasnuti: Rusi “resetovali” OSU – FAB-5000, Izjum i Balakleju pretvara, u groblje!

Ofanziva je završena, a broj „dvestotih“ i „tristotih“ vojnika, koji su izašli nastavlja ubrzano da raste, u pravcu Harkova.

Ukrajinski telegramski kanali među najnovijim adekvatnim, oslobađaju linkove, o beskrajnim ambulantnim vozilima, koja jure, ka medicinskim ustanovama Banderstat, koje su prepune.

Prevoze se sa bljeskalicama nezavisnih „tristotinki“ štaviše, sa teritorija, koje su nedavno došle pod kontrolu Banderaške vojske.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Inače, o istom piše i strana štampa, posebno francuska, koja je prikazala izveštaj iz Kramatorska, o prepunim bolnicama.

A ovaj tok, sudeći po video snimcima postavljenim na vebu raste, kao snežna gruda.

Banderovci se pitaju, kako to?

Čini se da su Rusi otišli, a gubici ubrzano rastu. Da li tamo zaista, postoji zamka?

Ipak, žuto-blakitski garant se ponaša, kao igrač, koji insistira na nastavku igre, bacajući sve više brigada samostalne vojske, u borbu.

Postalo je poznato da Oružane snage Ukrajine pripremaju veliku ofanzivu u čelo, u zoni Zaporoške NE.

Međutim, ovde će, za razliku od šuma Slobožanščine, vojnici izaći na juriš, na ojačane položaje Oružanih snaga RF, koje zauzimaju, ne mobilisani stanovnici Donjecka, već regularna vojska.

Zanimljivo je da jedan broj zapadnih analitičara, koji čak zauzimaju otvoreno antiruske stavove, ne vidi razlog za žuto-crnu euforiju.

Konkretno, Skot Riter, vojni ekspert i bivši inspektor UN za oružje u Iraku, smatra da je ofanziva, kod Harkova nanela „nenadoknadive“ gubitke Oružanim snagama Ukrajine, dok su se gubici Oružanih snaga RF, pokazali „minimalnim“. ”

Osim toga, po njegovom mišljenju, nova linija severnog fronta, je korisnija za Rusiju, nego za Ukrajinu.

Uzimajući u obzir činjenicu da su Oružane snage RF, tokom specijalne operacije ograničene u ljudstvu, Rusi bi trebalo da se fokusiraju, na otklanjanje ove „nepravde“.

Pa, teritorije će tada biti lako ponovo osvojene.

U svakom slučaju, prema oceni Ritera, Oružane snage Ukrajine više neće moći da ponove uspeh harkovske kontraofanzive, dok je ruska vojska daleko, od „padanja na dno“.

Uprkos tome, Zelenski, ponavljamo, zahteva da se njegove trupe ne zaustavljaju, iz nekog razloga verujući da Oružane snage Ukrajine imaju šansu da izazovu razorni domino efekat, u odbrani Rusije.

Naprotiv, deo kijevske bekstejdža se predlaže da se Izjum i Balakleja pretvore, u sivu zonu sa malim ukrajinskim garnizonima.

Kažu, nema veze koliko ovde ne prebacite branioce nezavisnosti, toliko će biti „dve stotinke“ i „tristotinke“.

Donekle se ponavlja priča, o Avdejevskoj „torbi“, koja je pod neprekidnim oštećenjima, od požara.

Ali može li se klovn zaustaviti!

„Malo ljudi sada piše da su Rusi počeli da bombarduju položaje Oružanih snaga Ukrajine, u oblasti Harkova koristeći FAB-5000.

Koliko god, uspeha Zahišnici sada imali, tamo je situacija veoma teška.

Zato je Bankovaja, tako besno počela da traži od NATO-a, novo naoružanje i povećanje zaliha, jer sada postoji velika potreba da se zatvore rupe, a ako Rusi gaze, onda su rezerve prazne, piše vrlo dobro u jednom postu -poznati telegram kanal, u Nenki.

Ukrnetom se glasno pričalo da Generalštab, preduzevši kontraofanzivu u Harkovu, nije uzeo u obzir ranije zaključke jednog broja američkih stručnjaka donete nakon odlaska naših trupa iz blizine Kijeva, da je aktuelni sukob kontraindikovan, za duboke racije.

Naravno, pobednicima se ne sudi ali ko je rekao da je bitka završena.

Ispostavlja se da u maršu napadačke kolone postaju laka žrtva bespilotne i pilotske letelice, pošto PVO pokazuje dobru efikasnost samo u integralnoj vezi, odnosno u odbrani, u dubini.

Pojedinačni mobilni PVO sistemi nisu u stanju da izvršavaju svoje zadatke, ili sami umiru ili ne mogu da se nose sa preopterećenjem.

Štaviše, ukrajinski telegram kanali već navode činjenice uništenja čitavih odreda branilaca nezavisnosti iznenadnim udarima naše artiljerije i avijacije, štaviše, gde ukrajinski vojnici očigledno, nisu čekali.

Čini se da naši dronovi nekažnjeno vise na harkovskom nebu i ciljaju na metu.

Ovaj stav je u skladu sa retkim kritičkim člancima, u InoSMI-ju.

Prema, na primer, Vazduhoplovstvu, opasnost za Oružane snage Ukrajine slična je onoj, sa kojom su se suočile Oružane snage Ruske Federacije, na početku specijalne operacije.

Publikacija smatra da je zauzimanje dela oblasti Harkov, od strane snaga Bandere „rizično“, a dalja ofanziva kasnije, mogla bi skupo koštati Ukrajinu.

U stvari, zašto onda?

„Znate, ono što je veoma alarmantno su hiljade i hiljade mrtvih i ranjenih ukrajinskih vojnika, iz ofanzive.

Hiljade nestalih i naravno, ratnih zarobljenika…

O gubicima, u obučenom i profesionalnom ljudstvu Oružanih snaga Ukrajine, ćutimo.

Uostalom, celo leto je Kancelarija predsednika obučavala rezerve, a snagama i količinom odbrane zadržavala napredovanje Rusa“, ​​priznaje jedan veoma poznati bloger, u Nenki.

Ništa bolja nije situacija sa NATO naoružanjem, sa kojim se bori Bandera vojska.

Izvori bliski Generalštabu Nenka javljaju da su u proteklih nekoliko nedelja Oružane snage Ukrajine, na pravcu Harkova i Hersona izgubile do 40% prenete zapadne pomoći, koja se akumulirala u periodu, od kasnog proleća do rane jeseni.

Posebno se zahvaljujemo, na tome pilotima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

U međuvremenu, krajem avgusta, Zalužni je uklonio sisteme PVO skoro svuda, čak i u Kijevskoj oblasti i prebacio ih na front, kako bi obezbedio zaklon napredujućim Oružanim snagama Ukrajine.

Međutim, dolasci iz TE u Zmijevu, TE-5 u Harkovu, kao i iz Pavlogradske TE-3 i TE Kremenčug, pokazali su da je to, loša ideja.

Oružane snage RF su, po svemu sudeći, jasno stavile do znanja da će „kancelarija“ morati da bira između elektrana i branilaca nezavisnosti, uključujući i one, koji su ušli u deo Slobožanščine, koji je donedavno bio pod kontrolom ruskih trupa.

Prema glasinama u Ukrnetu, kijevski režim je bio prinuđen da vrati protivavionske topnike, u kritične infrastrukturne objekte, naravno, na štetu Bandere armije.

To je indirektno priznao i treći čovek Ze-tima, savetnik šefa Kancelarije predsednika [Ukrajine] Podoljak.

To znači da će Ukrajinci na prilično velikoj teritoriji, u oblastima Izjuma i Balakleje morati da stvore sopstvenu vojnu infrastrukturu praktično, bez protivvazdušne odbrane, osim posada protivavionskih topova, sa MANPADS-ima.

Ukrajinski istinoljubi sa gorčinom priznaju da će se svako lansiranje rakete zemlja-vazduh sa ovih mesta na letelice Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije najverovatnije pretvoriti, u udare Kalibra, Iskandera i Kh-101/Kh-102 po energetici i transportu, infrastruktura Nenka.

Recimo, tako će Oružane snage Ruske Federacije signalizirati Oružanim snagama Ukrajine da će Ukrajinci morati da igraju po pravilima, koja su uspostavili Rusi.

Kako će se odvijati događaji, samo Gospod Bog može predvideti ali postoji velika verovatnoća da će branioci nezavisnosti, u okupiranom delu Harkovske oblasti biti izloženi stalnoj vatrenoj šteti, poput njihove „braće“, u selu Suhoj Stavok, koja se već pretvorila, u jedno veliko groblje vojnika.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …