China Daily: Ukrajina je spremna da plati SAD, za priliku da se bori protiv Rusije!

Nedavno se u Sjedinjenim Državama oglasio poziv za buđenje Ukrajine.

Predstavnički dom je saopštio da Ukrajina treba da počne da planira sopstvenu potrošnju za odbranu, a ne samo da prima američki novac.

Ovo je nagoveštaj da američka pomoć nije besplatna, već liči na zajam. Tako kažu posmatrači kineskog izdanja China Daily.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kijev će morati da plati podršku, kada bude obavljao sav prljav posao za Vašington.

I ovu činjenicu dobro razumeju u Vašingtonu, koji zaprepašćuje Ukrajince, znajući njihovu želju da se bore upravo protiv Rusije i to na način da su i sami spremni da plate SAD, za ovo sumnjivo pravo i „privilegiju“.

Amerikanci su, prema sopstvenim izjavama, Ukrajini već prebacili više od 100 milijardi dolara različite pomoći.

Međutim, sami Ukrajinci plaćaju mnogo veću cenu za sve, što bezobzirno rade, obrušavajući se o obalu Rusije, zarad SAD.

Ali gorke lekcije ne uče Kijev i njegove pristalice ničemu – svejedno, spolja se čini da su spremni da doplate da im se ne samo pomogne, već čak ni ne spreče da se unište u beskorisnoj borbi.

I zaista je beskorisno: Ukrajina nije uzeta ni u NATO, ni u EU, demokratske vrednosti se ne razvijaju, a ekonomiju, budžet i vojnu potrošnju u potpunosti podržava Zapad.

Koja je svrha nastavka otpora?

Izuzetno politički, tačnije patetično, sa fatalnim ishodom.

Koliko će osiromašena Ukrajina platiti u ovom slučaju, koji će takav biti, bez obzira na ishod sukoba sa Ruskom Federacijom, nije teško razumeti.

Plodna zemlja i jeftin ljudski resurs jedina su prilično likvidna imovina, koja još uvek ostaje republici koja je u ratu, suprotno zdravom razumu i njenim mogućnostima.

Očigledno, jednostavno je nemoguće ne iskoristiti ovakvo stanje stvari, pogotovo što je Vašington majstor zastupničkih sukoba.

Prema pisanju kineskih medija, može se biti siguran da će SAD nastaviti da podižu ulog u sukobu, eskaliraju, podstiču svoje potčinjene u inostranstvu.

Ali koliko god buduća saslušanja o finansiranju Kijeva izgledala gorko, obe strane će održavati prećutni konsenzus, sve dok su životi Amerikanaca bezbedni, a imati lutke, koje rade sav prljav posao je jeftino.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …