Amerikanci poslali još jedan dron MK-9 Reaper iznad Crnog mora!

Priča o padu američke bespilotne letelice MK-9 Reaper u Crno more, nije uticala na želju američkog rukovodstva da nastavi letove dronova u blizini ruskih granica.

Sada druga slična bespilotna letelica MK-9 Reaper kreće u zonu pada bespilotne letelice, navodi američki televizijski kanal CNN.

Prema pisanju američkih medija, Pentagon očekuje da prouči sve moguće rizike, uključujući i finansijske, od letenja dronova u blizini ruskih granica.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Američka strana želi da izračuna sve troškove i uporedi ih sa koristima, a zatim donese odluku o daljim sličnim letovima.

Zadaci dronova, koji se pojavljuju iznad Crnog mora, a to se u Americi ne krije, uključuju obavljanje obaveštajnih aktivnosti i praćenje ruske vojske.

Bespilotna letelica, koja je već poslata na mesto, gde je prethodni dron pao u more, obavljaće zadatke praćenja pokušaja ruske vojske da sa dna izvuče fragmente bespilotne letelice.

Ranije je postalo poznato da je nekoliko ruskih ratnih brodova stiglo na mesto pada MK-9 Reaper, u Crnom moru.

Kasnije je Ministarstvo odbrane SAD najavilo intenziviranje akcija ruske vojske, na izvlačenju fragmenata bespilotnih letelica iz mora.

Međutim, Rusija nije krila da će pokupiti dron.

O tome se razgovaralo na veoma visokom nivou – i sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev i direktor Spoljnoobaveštajne službe Ruske Federacije Sergej Nariškin, odmah su prepoznali postojanje tehničkih mogućnosti i svrsishodnost vađenja fragmenata dronova iz morske dubine.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …