Upozorenje! – Povišena opasnost od izbijanja sukoba na administrativnoj liniji!

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, koja boravi u poseti Tirani, komentarišući situaciju na severu Kosova izjavila je da je vrlo zabrinjavajuća i da i Kosovo i Srbija bi trebalo da smanje tenzije i vrate se dijalogu, prenosi Ekonomija onlajn.

Na KiM i dalje je napeto. Ne povlače se ni kosovski specijalci, ni Srbi.

Iz Kfora poručuju da “pomno prate situaciju na celom Kosovu i da su povećali broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i sever”.

Iz EU potvrđen sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bislimija u sredu u Briselu.

Najnovije događaje sa dva administrativna prelaza ka KiM, Jarinje i Brnjak, koji su blokirani već deveti dan zbog nezadovoljstva Srba odlukom Prištine da zabrani registarske tablice iz Srbije, možete pratiti na našem LIVE Blogu.

Osmani sa Rodeom o situaciji na severu Kosova

Predsednica Vjosa Osmani izjavila je danas tokom sastanka sa ambasadorom Nemačke Jornom Rodeom da Kosovo ni u kom slučaju nije podsticalo niti stvaralo tenzije i da su policijske snage prisutne na severu u službi očuvanja javnog reda i mira za sve građane bez razlike, prenosi Kosovo pres.

Nurelari: Kurtiju bio potreban hladan tuš iz Stejt departmenta kako bi shvatio da je dijalog jedini način

Član Predsedništva DPK Ardi Nurelari reagovao je na izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija “da je dijalog jedini način da se pronađe rešenje za situaciju na severu”, podsetivši da je lider Samoopredeljenja ranije pričao da “mu dijalog nije među glavnim prioritetima”.

Kako je rekao, kosovskom premijeru je trebao hladan tuš iz Stejt departmenta i međunarodnih partnera da bi dobio predavanje o potrebi za dijalogom, procesu kojim je do juče ismevan i na populistički način instrumentalizovan za dobijanje glasova.

B92

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …