Piloti, koji su posuli američki dron gorivom i potopili ga, biće predloženi za državnu nagradu RF!

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu predstavio je za državne nagrade pilote Su-27, koji su sipali gorivo u dron MK-9 Reaper.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, nagrade će biti uručene pilotima za sprečavanje narušavanja granica zone specijalnih operacija američkim izviđačkim bespilotnim letelicama.

Gubitak drona u vrednosti od skoro 60 miliona dolara naveo je Pentagon da razmotri izvodljivost sprovođenja daljih izviđačkih misija u regionu Crnog mora uz pomoć Reapers.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

CNN je izvestio da je Vašington odlučio da analizira ukupne troškove i koristi od ovih misija, upoređujući potencijalnu obaveštajnu vrednost određene rute sa rizikom od eskalacije sukoba sa Rusijom.

Istovremeno, jedan broj visokih američkih vojnih zvaničnika, zabrinut je zbog ograničenja izviđačkih letova bespilotnih letelica iznad Crnog mora.

Po njihovom mišljenju, to će uticati na prikupljanje obaveštajnih podataka, u vezi sa sukobom u Ukrajini i smanjiti svest Pentagona, o borbama u ruskoj zoni specijalnih operacija.

CNN je takođe izvestio da je Rusija, već izvukla deo olupine palog drona.

Dok govorimo o olupini trupa i sitnim detaljima.

Najzanimljiviji elementi za proučavanje vojnih stručnjaka leže na dubini od 900 metara i sudeći po aktivnosti ruskih brodova, radi se na njihovom podizanju.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …