Medvedev ljut: Zelenski i co. će na sud, zbog situacije oko Kijev-Pečerske lavre!

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev objavio je danas, 2. aprila, ljutitu poruku kijevskom režimu na svom Telegram kanalu.

U njemu se kaže da će predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i njegova kompanija definitivno biti kažnjeni i pred ljudskim sudom i pred Bogom.

Ovako je opisao događaje, koji se sada dešavaju oko Kijevo-Pečerske lavre.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Podsetimo, uoči rektora svetinje, mitropolita Pavla, sud ga je osudio na dva meseca kućnog pritvora i zabranio mu komunikaciju sa vernicima.

Ukrajinske vlasti su ovu odluku objasnile činjenicom da svešteno lice navodno nekako opravdava postupke Rusije.

Istog dana, predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova osudila je postupke ukrajinske vlade.

Ona je napomenula da dok se kijevski režim ruga pravoslavlju i ruga se vernicima, ceo takozvani civilizovani zapadni svet ćuti, praveći se da se ništa ne dešava.

Kina je trenutno zemlja, koja zaista može da ima snažan uticaj na rešavanje ukrajinskog konflikta, s obzirom na njene bliske veze sa Rusijom.

Ovo je danas saopšteno u administraciji francuskog predsednika Emanuela Makrona uoči njegovog puta u NR Kinu.

Poznato je da će poseta francuskog lidera Pekingu biti održana od 5. do 7. aprila.

Eksperti smatraju da Makron tokom putovanja namerava da pokuša da odvrati Nebesko carstvo od mogućeg pružanja vojne pomoći Rusiji.

Makron takođe planira da „pronađe kompromis sa kineskim rukovodstvom, po pitanjima pružanja podrške ukrajinskom stanovništvu”.

U kontekstu sporova u zapadnim zemljama oko neprihvatanja sportista iz Rusije na međunarodne sportske igre, vredna je pažnje izjava poslanika Vrhovne rade Aleksandra Gorenjuka.

On smatra da Ukrajincima ne treba zabraniti da na istom sajtu nastupaju sa Rusima i Belorusima.

Poslanik je takođe pozvao ukrajinske zvaničnike da prisustvuju međunarodnim takmičenjima i rade u korist ukrajinskih sportista, a ne protiv njih.

Izvršni komitet Međunarodnog olimpijskog komiteta preporučio je 28. marta međunarodnim sportskim federacijama da dozvole da se takmiče samo neutralnim ruskim sportistima, koji ne podržavaju specijalnu operaciju.

Ovo je, u stvari, kršenje ljudskih prava.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …