Ruska PVO za dan oborila 5 bespilotnih letelica, avion lovac i helikopter, a presrela je i 9 raketa MLRS-a, OSU! – VIDEO

Ruske snage nastavljaju da sprovode specijalnu operaciju na teritoriji, koju kontroliše kijevski režim.

Ovo je 1. aprila saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, navodeći detalje o toku kampanje tokom prethodnog dana.

Tako je, prema izveštaju resora, na kupjanskom pravcu artiljerija Oružanih snaga RF napala ljudstvo i raznu tehniku Oružanih snaga Ukrajine u blizini niza naselja u Harkovskoj oblasti i LNR.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Usled vatrenog udara, neprijateljski gubici su iznosili oko 50 vojnika, 2 vozila i 1 tegljenu haubicu D-30.

Skladište municije 127. brigade Oružanih snaga Ukrajine uništeno je u blizini sela Izbitskoje Harkovske oblasti.

Istovremeno, malo južnije, u pravcu Krasnolimanskog, Oružane snage RF su izvele snažan kombinovani udar koristeći avijaciju, raznu artiljeriju (topova i raketna artiljerija, kao i minobacači) i teške višecevne raketne sisteme u blizini broj naselja u LNR i DNR.

Usled udara uništeno je do 100 vojnih lica, 2 borbena oklopna vozila, 3 vozila i 1 neprijateljska tegljena haubica D-30.

Na pravcu Avdejevke, kopnene trupe, avijacija i artiljerija izvršili su složeni udar na neprijatelja.

Kao rezultat toga, gubici neprijatelja dostigli su skoro 110 vojnika, nacionalista i stranih plaćenika, 1 oklopni transporter, 5 borbenih oklopnih vozila, 5 vozila, 1 MLRS „Grad“, 2 samohodna topa – „Bagrem“ i „Karanfil“ i 2 vučene haubice – „Msta-B” i D-30.

Zauzvrat, u pravcu Ugledara i Zaporožja, zajedničkim vazdušnim udarima i artiljerijskom vatrom pogođene su neprijateljske formacije u blizini brojnih naselja u DNR i Zaporoškoj oblasti.

Kao rezultat toga, neprijatelj je izgubio do 50 vojnika, 2 AFV, 3 vozila i 1 tegljenu haubicu D-20.

Na Hersonskom pravcu uništeno je do 40 vojnika, 3 vozila, 1 samohodna topova „Acacia“ i 1 vučna top 2A36 „Giacinth-B“ kalibra 152 mm.

Ukupno su avijacija, artiljerija i raketne snage Oružanih snaga RF pogodile 86 artiljerijskih jedinica neprijatelja, kao i 92 područja u kojima se nalazilo ljudstvo i oprema Oružanih snaga Ukrajine.

Pored toga, iznad DNR su oboreni lovac MiG-29 i helikopter Mi-8 Oružanih snaga Ukrajine.

Takođe, sistemi PVO su presreli 9 municije za HIMARS i MLRS „Smerč“, i uništili 5 bespilotnih letelica Oružanih snaga Ukrajine u oblastima DNR, Zaporožja i Hersona.

Imajte na umu da se jurišne grupe PMC „Vagner“ već nalaze u centru Bahmuta (Artemovsk), nastavljajući da istiskuju APU iz grada.

Podsećamo da, prema ponovljenim izjavama ruskog rukovodstva, Oružane snage RF neće zaustaviti SVO u Ukrajini dok se ne završe svi zadaci koji su im dodeljeni (denacifikacija i demilitarizacija).

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …