Kon: Omikron je stelt “bombarder” za nevakcinisane!

“Nažalost, među njima ima i težih slučajeva s komorbiditetima i nevakcinisanih, koji doživljavaju teške forme bolesti i smrtne ishode, oni su po pravilu rezervisani za nevakcinisane”

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je, da se može očekivati ublažavanje sadašnjeg talasa pandemije kovid-19 ali je upozorio na pojavu najnovijeg soja koronavirusastelt omikron.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Da biste shvatili situaciju, mi jesmo u maksimumu ovog talasa i mogli bi da kažemo da ćemo postupno iz njega izlaziti.

Doživećemo ublažavanje u narednim nedeljama ali se pojavio stelt omikron, gde ne možemo da tvrdimo da nas neće uhvatiti i ne znamo njegov uticaj na epidemiološku situaciju“, rekao je Kon za TV Pink.

On je ukazao da je nagli skok brojki posle Nove godine bio u uzrastu od 20 do 50 godina, a da se sada bolest preliva na decu, mlađe od 18 godina i starije od 50, do 69 godina.

“Sada obolevaju stariji i oni sa slabijim imunitetom, koji pune bolnice.

Nažalost, među njima ima i težih slučajeva s komorbiditetima i nevakcinisanih, koji doživljavaju teške forme bolesti i smrtne ishode, oni su po pravilu rezervisani za nevakcinisane”, rekao je Kon.

FoNet

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Veče za pamćenje! Novak Đoković ponovo sportista godine! – VIDEO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je “Laureus” najveće sportsko priznanje koje se dodeljuje najboljem sportisti godine. …