Pojavio se snimak pada ruskog Su-25, kod Marinke! – VIDEO

U Donjeckoj Narodnoj Republici, u rejonu naselja Marinka, gde se nastavljaju žestoke borbe, militanti kijevskog režima oborili su jurišni avion Su-25, Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Prema preliminarnim informacijama, avion je oborila posada MANPADS-a ukrajinske vojske ali se tačni uzroci pada, još razjašnjavaju.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako se pilot srušenog ruskog jurišnog aviona katapultirao i sleteo na teritoriju pod kontrolom Rusije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Oboreni avion je pao na zemlju i eksplodirao.

Prema informacijama dobijenim od lokalnog stanovništva, pilot je bezbedno stigao do zemlje ali njegova sudbina nije poznata.

Veruje se da je ruska letelica oborena, dok je podržavala napredovanje ruskih snaga u gradu Marinka, jednom od najprometnijih područja.

Nastavljaju se žestoke borbe u zapadnim rejonima naselja.

Za završetak oslobađanja Marinke, koju su ukrajinski borci opremili, kao moćno utvrđeno područje, ruska vojska koristi sva raspoloživa sredstva, uključujući i jurišne avione.

Ruski avioni podržavaju pešadijske jurišne operacije, nanošenjem ispravljenih i klasičnih vazdušnih bombi na utvrđene neprijateljske položaje.

Da bi bacili bombe, piloti često moraju da uđu u ukrajinsku zonu PVO, što je povezano sa visokim stepenom rizika.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …