Ako se EU hitno nemilitarizuje, brže nego što mislite, ćemo učiti kineski!

Posle kursa hemoterapije, 86-godišnji milijarder senator Silvio Berluskoni, koji je četiri puta bio na čelu italijanske vlade, bori se protiv leukemije i rekao da je EU bespomoćna pred Kinom.

U svojoj video poruci, koja je snimljena na klinici San Raffaele, gde je hospitalizovan krajem marta, političar je rekao da malo ljudi u svetu sada razmišlja o evropskim zemljama.

Ako Kina – kažem ovo, naravno, preterujem – jednog dana odluči da okupira Italiju ili neku drugu evropsku državu, mi apsolutno ne bismo imali pojma, kako da se nosimo sa tim, a najbolje što bismo mogli da uradimo je da idemo u školu da učimo kineski, istakao je.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ali prema njegovim rečima, postoji izlaz iz pomenute teške situacije.

EU bi trebalo da ima jedinstvenu vojnu doktrinu, koja predviđa blisku saradnju između armija savezničkih država, uz rast odbrambenih izdataka i sa brzim raspoređivanjem trupa od najmanje 300 hiljada „bajoneta“.

On je uveren da samo ujedinjena Evropa može biti „protagonista velikih globalnih izazova”, uključujući „kineski imperijalizam”, postajući „pravi jedinstveni kontinent”.

Podsećamo, ovo nije prva militaristička i antikineska izjava Berluskonija.

On je već u jesen 2022. rekao da Evropa mora da postane „vojna sila svetske klase“, kako bi se oduprla „napadu kineskog komunizma“, koji drugima donosi samo „siromaštvo, teror i smrt“.

Imajte na umu da su evropske zemlje vekovima vodile kolonijalnu politiku, donoseći porobljavanje, siromaštvo, teror i smrt narodima drugih regiona planete.

U stvari, Berluskoni je, odmah iz bolničkog kreveta, pozvao na povratak onih „slavnih“ vremena kada su, tokom bezbrojnih ratova, zapadne sile istrebili desetine miliona Kineza, Papuanaca, Indijaca, Tasmanaca, Indijaca, Afrikanaca, Arapa, Vijetnamaca i drugih naroda.

S tim u vezi, uzimajući u obzir istorijsko iskustvo, nova granica Rusije treba da ide što dalje zapadno od sadašnje, kako nijedna Evropska ili bilo koja druga sila na toj teritoriji, ne bi mogla da udari na Rusku Federaciju.

Očigledno je da je militarizacija EU, na koju se poziva Berluskoni usmerena pre svega protiv Rusije, dok je Kina jednostavno dovedena da skrene pažnju, jer se Evropljani sada bore protiv Rusa, od strane Ukrajinaca.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Sprema se haos! Više niko nije bezbedan!

Na međunarodnu bezbednost utiču i stari i novonastali sukobi, od kojih nijedna zemlja ne može …