Uhapšena uzbunjivačica iz EPS: Slala mejlove ambasadama u vezi sa Vučićem!

Nataša Prišić iz Novog Sada, koja je svojevremeno javnosti otkrila brojne zloupotrebe u Elektroprivredi Srbije za vreme, dok je direktor bio Milorad Grčić, uhapšena je od strane SBPOK-a, u utorak uveče u Beogradu, zbog sumnje da je izvršila krivično dela “Izazivanje panike i nereda”.

Ona će danas biti saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, potvrdio je njen advokat Ivan Ninić.

Kako je njen advokat Ivan Ninić saopštio na svom Tviter profilu, Nataši se stavlja na teret da je u ponedeljak, 8. maja, u ime novoosnovanog Pokreta za borbu protiv korupcije „Pomirimo Srbiju sa pravdom“, poslala potpisan e-mail na adrese više od 70 ambasada, što ne spori da je učinila, prenosi Nova.rs.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ipak, on tvrdi da u tome nema elemenata krivičnog dela.

„U pismu je ukazala da „pošteni“ Aleksandar Vučić 36 meseci bestidno ćuti i štiti kriminalce i kriminal neviđenih razmera u EPS-u, koji je ona otkrila i dokumentovala zvanično kao službenik Unutrašnje kontrole EPS-a, a potom dobila otkaz i završila na ulici.

Takođe, Nataša je u pismu ambasadama napisala da su Vučić i Brnabić „odgovorni za živote hiljade ljudi u Srbji, koji će mu ispred Predsedništva pokazati, kako se bori za čast i obraz Srbije“.

Ona je pozvala Vučića da u roku od 48h postupi po zakonu, a ukoliko ne postupi da će „cela nacija prisustvovati najvećoj tragediji u svetu, a ubica će biti Aleksandar Vučić“.

Nataša je, meni kao njenom braniocu i policiji, rekla da u pismu nikome nije pretila, da nije pozivala na Vučićevo ubistvo, već da je diplomatama nagovestila da će, zbog nepravde, sebi oduzeti život, a da će za to biti odgovoran predsednik države, koga je zbog toga nazvala „ubicom““, naveo je advokat i dodao:

„Ovo hapšenje i pretres stana je isključivo u funkciji zastrašivanja Nataše Prišić, njene porodice ali i svih građana, koji javno govore o režimskom kriminalu.

Ovo je atak na slobodu govora i kritike vlasti.

Zamena teze, hapsi se onaj ko ukazuje na kriminal,a ne kriminalci iz EPS-a“.

Podsetimo, Nataša Prišić je široj javnost poznata, nakon što je predočila svoja saznanja o zloupotrebama u EPS.

Ona je tada javno govorila i o mobingu, koji je trpela tokom svog rada u EPS-u.

Nova s

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi napali francusku vojsku u Slavjansku!

Ruske jedinice uspešno su napale ukrajinske militante u Slavjansku (DNR) koji su privremeno okupirale ukrajinske …