Najbolji ratnik u Americi je iz – Srbije!

Narednik prve klase Ivan Jeremić, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije, pobednik je takmičenja „Najbolji ratnik” održanog u Sjedinjenim Američkim Državama, u organizaciji Nacionalne garde Ohaja.

Na ovom regionalnom takmičenju, koje predstavlja proveru fizičkih sposobnosti i vojnih znanja i veština, u bazi „Džejms A. Garfild” u Raveni, nastupili su najbolji vojnici američkih država Ajova, Viskonsin, Ilinois, Indijana, Minesota, Mičigen i Ohajo, te predstavnici Mađarske i Srbije.

Tokom pet napornih dana takmičili su se u 12 zahtevnih disciplina koje su, između ostalog, obuhvatale poznavanje oružja, gađanje pod stresom i na specijalizovanom poligonu, preživljavanje u vodi, marširanje pod opterećenjem, usmeravanje artiljerijske vatre i pružanje prve pomoći.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Osvajanjem prvog mesta u jakoj konkurenciji, sa naoružanjem i vojnom opremom koja je u upotrebi u Oružanim snagama SAD, narednik Jeremić je pokazao da su pripadnici Vojske Srbije odlikovani najvišim vojničkim vrlinama, da su vrhunski profesionalci i da su uporni i disciplinovani u izvršavanju zadataka i posvećeni“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ovo je bilo prvo učešće pripadnika Vojske Srbije na takmičenju „Najbolji ratnik“ u SAD.

Ovo je jedna od brojnih aktivnosti Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, u okviru programa državnog partnerstva, koja ima za cilj podizanje nivoa operativnih sposobnosti i postizanje interoperabilnosti oružanih snaga, jačanje poverenja i razvoj sveukupnih odnosa Srbije i Srbije. SAD, prema Ministarstvu odbrane.

Mediji

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Fon der Lajen: Ako Rusija pobedi u Ukrajini…

Pobeda Rusije u ukrajinskom sukobu promeniće tok istorije u Evropskoj uniji koja u slučaju nikada …