Dveri: Tražimo okrugli sto vlasti i opozicije i prelaznu, tehničku Vladu!

Umesto organizacije kontramitinga od strane vlasti i daljih podela i sukoba u našem društvu, predlažemo da se hitno pristupi organizaciji okruglog stola vlasti i opozicije u Narodnoj skupštini na temu vanrednih izbora na svim nivoima i formiranja prelazne, tehničke Vlade do tada. 

Jasno je da je opstanak aktuelne Vlade Srbije na čelu sa Anom Brnabić neodrživ i da ona mora podneti ostavku zbog objektivne odgovornosti za tragedije koje su se dogodile i odsustvo prevencije nasilja u našem društvu.

Takođe, tražimo ostavku poverenika za ravnopravnost Brankice Janković i odgovornost svih do sada nadležnih u izvršnoj vlasti od bivšeg potpredsednika Vlade Zorane Mihajlović do aktuelnog ministra kulture Maje Gojković jer nisu uradili ništa na sprečavanju rasta nasilja nad ženama u proteklom periodu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Predlažemo da se na okruglom stolu vlasti i opozicije u Narodnoj skupštini najpre definišu tačni termini izbora u narednih godinu dana, a da se potom dogovori prelazna, tehnička Vlada koja će osloboditi medije i obezbediti poštene izbore, kao i da se dogovore zajedničke konkretne mere za hitne reforme u sferi medija i obrazovanja u cilju prevencije nasilja u našem društvu.

Smatramo da bi jedan ovakav okrugli sto i dogovor ključnih političkih aktera smanjio podele i tenzije u našem društvu i usmerio pažnju na rešavanje najbolnijih aktuelnih društvenih problema.

Uslov za uspeh ove ideje je i otkazivanje kontramitinga 26. maja u Beogradu kojim se samo produbljuje sadašnja politička kriza i stvara društveni razdor.

Infoslužba Dveri

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vučić pokazao komandantu KFORA mogućnosti Vojske Srbije, a zatim isprozivao Stejt department, Nemce i Euleks da su lažovi… – VIDEO

“Pre 10 godina ništa od ovoga nismo imali, a sada se može videti koliko je …