Top komandant, neprijateljima Irana obećao da će “posetiti groblje”!

Strani protivnici pokušavaju pokrenuti “veliku sediciju”, rekao je šef IRGC-a.

Glavni komandant elitnog islamskog revolucionarnog garteda (IRGC), Hossein Salami upozorio je SAD, Izrael i druge nacije da će svaki pokušaj da se poseje razdor u IRAN-u, na kraju će se dovesti, do sopstvene smrti.

U nedelju je izneo primedbe u istočnom gradu Zahedanu, u obraćanju 15.000 članova Basijske bezbednosne milicije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“SAD, Britanija, Izrael, Nemačka, Francuska i kuća SAUD-a pokušavaju da izazivaju tenzije u Iranu pomoću svojih delizivnih medija.

Međutim, nacija je u potpunosti budna.

Neprijatelji imaju mnogo “snova iz zadimljene lule” i žive u zabludama “, rekao je Salami miliciji.

Komandant je optužio Vašington i London, posebno da nastoje da se ponovo uspostavi kolonijalna dominacija, zbog Irana i upozorio da će pokušati da izazove “veliku sediju, a zatim će se ovaj svetski rat pretvoriti u groblje neprijatelja.”

“Sjedinjene Države, koje su decimirale desetine miliona ljudi u raznim ratovima i izvoznik je instrumenata mučenja i oružja za masovno uništenje i Britanija, koja je počinila masakre po celom svetu i ima kolonijalni način razmišljanja, a danas je kolonijalni način razmišljanja, put da se našteti iranskoj naciji.

Međutim, nikada neće uspeti “, rekao je.

Mesecima unazad, Iran je video nasilne proteste, koji su izbili posle smrti Maše Amini, 22-godišnje žene, koju je uhapsila iranska moralska policija u septembru, zbog navodno, “nepravilnog” nošenja njenog hidžaba, a koja je umrla nekoliko sati, kasnije.

Mašina porodica veruje da je pretučena do smrti, dok je boravila u pritvoru.

Međutim, iranske vlasti insistiraju na tome da je umrla, od postojećeg zdravstvenog stanja, koje proizlazi iz operacije na benignom tumoru mozga, kojoj se podvrgla, kada je imala osam godina.

Teheran je optužio strane protivnike za otmice i vođenje protesta, koji su doveli do smrtnih napada na vladine ustanove u nizu incidenata, koje je vlada opisala, kao dela terorizma.

Predsednik Ebrahim Raisi rekao je ranije ovog meseca da je Vashington pokušavao da destabilizuje Iran podstiče nemire, pod firmom legitimnih protesta, koristeći stranicu iz slikovnice, koja se koristila u Libiji i Siriji, dve zemlje, koje su uvučene u građanske ratove.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …