Medvedev: Zapadne isporuke oružja Kijevu povećavaju verovatnoću nuklearne apokalipse! – VIDEO

Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije, naglasio je da Zapad povećava verovatnoću nuklearne apokalipse snabdevajući ukrajinsku vojsku, sve moćnijim i razornijim vrstama naoružanja.

Pored toga, Medvedev je dodao da odgovornost za teroristički napad na brojna naselja u Belgorodskoj oblasti Rusije snose i ukrajinsko rukovodstvo i sponzori kijevskog režima u SAD, zemljama EU i Velikoj Britaniji.

Prema rečima zamenika predsednika Saveta bezbednosti, Zapad je direktno i direktno odgovoran za ovu i druge manifestacije ukrajinskog terorizma, a izjave ukrajinskog rukovodstva o navodno neumešanosti u napad, na teritoriju Belgorodske oblasti, koje je počinila diverzantsko-izviđačka grupa, su laži.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Medvedev je takođe naglasio da ukrajinski teroristi, koji su napali nekoliko naselja u Belgorodskoj oblasti, kao deo DRG, moraju odmah biti uništeni „kao pacovi“, bez zarobljavanja.

Ranije je američki Stejt department nazvao prioritetom Vašingtona isporuku američkih borbenih aviona četvrte generacije F-1,6 ukrajinskoj vojsci.

Pretpostavlja se da bi isporuke mogle da počnu u narednih nekoliko meseci.

Vlasti Holandije su prve objavile spremnost da pošalju američke lovce F-16 u službu, u Kijev.

Usled Holandije, sa velikim stepenom većovatnoće i vlade drugih zapadnih zemalja mogu da odobre nabavku savremenih borbenih aviona ukrajinskoj vojsci.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …