Soroš predaje kontrolu nad 25 milijardi dolara, sinu Aleksanderu: Zaslužio je…

Milijarder i investitor Džordž Soros kontrolu nad svojom fondacijom predaje sinu Aleksanderu, saopštio je portparol fondacije Soros.

Portparol je potvrdio detalje iz intervjua sa Sorosem, koji je objavljen danas u listu Volstrit džurnal, piše Rojters.

Soros (92) je ranije izjavljivao da ne želi da njegovu Fondaciju za otvoreno društvo (OSF) preuzme bilo koje od njegovo petoro dece.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Međutim, on je sada izjavio da je njegov najstariji sin Aleksander „zaslužio“ da postane predsednik imperije vrednosti 25 milijardi dolara.

Aleksander Soros je u istom intervjuu izjavio da je više „politički angažovan“ nego njegov otac i da planira da nastavi da donira porodični novac levičarskim političkim kandidatima u SAD.

On je za Volstrit džurnal rekao da će proširiti prioritete fondacije da bi u ciljeve uključio zalaganje za opšte pravo glasa, pravo na abortus, kao i rodnu ravnopravnost.

„Koliko god bih voleo da izvučem novac iz politike, dokle god to radi druga strana i mi ćemo to morati da uradimo“, rekao je Aleksander Soros.

Odbor OSF-a, ga je u decembru prošle godine izabrao za svog predsedavajućeg, a Aleksander sada upravlja političkim aktivnostima, kao predsednik Sorosovog komiteta za političku akciju.

Fondacija usmerava oko 1,5 milijardi dolara godišnje grupama, koje podržavaju ljudska prava širom sveta i pomažu u izgradnji demokratije, piše The Wall Street Journal.

Beta

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ivanišević: Bošnjaci nemaju dokaze za genocid u Srebrenici, a počinili su genocid, nad okolnim Srbima!

Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević izjavio je da su …