Džonson nastavlja svoju neslavniu karijeru u novinarstvu! Evo, gde je završio…

Bivši britanski premijer Boris Džonson postavljen je u petak za novog kolumnistu Dejli mejla, vrativši se novinarskoj karijeri, tokom koje je pisao za nekoliko vodećih britanskih medija, a u jednom je dobio otkaz jer je izmislio citat.

Džonson (58), koji je prošle nedelje podneo ostavku na dužnosti poslanika pošto je istraga utvrdila da je namerno lagao parlamentu u vezi zabava tokom karantina, zbog pandemije kovida-19, pisaće kolumnu za Dejli mejl svake subote, objavio je list.

„Bilo da ste Borisov fan ili ne, to će se morati čitati – i u Vestminsteru i milioni širom sveta“, istakla je redakcija lista.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Otkako je prošle godine podneo ostavku na dužnost premijera, Džonson, jedan od najpoznatijih i najkontroverznijih britanskih političara, zaradio je milione funti držanjem govora.

Dejli mejl je jedan od britanskih najčitanijih desničarskih listova i Džonson će sigurno dobro zaraditi.

Džonson, kojem skandali nisu strani, počeo je karijeru kao novinar ali je dobio otkaz u Tajmsu, jer je izmislio citat.

Zatim je pisao za Dejli telegraf, gde je kao dopisnik iz Brisela kritikovao Evropsku uniju u živopisnim tekstovima, koji nisu uvek bili tačni.

Nakon toga bavio se paralelno novinarstvom i politikom kao urednik časopisa Spectator i poslanik u parlamentu, a pre nego je postao premijer, imao je redovnu kolumnu u Dejli telegrafu.

Zbog nje je često bio kritikovan, na primer za islamofobiju, jer je utvrdio da muslimanke, koje nose burku izgledaju poput poštanskih sandučića ili pljačkaša banaka.

Hina /Reuters

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si upozorio Blinkena: Kažeš ovo, a radiš ono… Ne može tako!

Vašington mora da prestane da „govori jedno, a da radi drugo“ kao i da prestane …