“Ukrajina je obrisana sa mape sveta!” – VIDEO

“Nema više zemlje Ukrajine, ona je postojala kratko, pa je nestala sa mape sveta”, napomenuo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je ovu izjavu potkrepio činjenicama iz istorije.

“Ukrajinska hunta sve vreme govori da su uslovi za pregovore povratak na nekakve granice iz 1991. godine.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

To su granice oblasti Rusije i nekadašnjih gubernija Ruske imperije, a ne mitske Ukrajine.

Ukrajina – to je Zemlja Sanikova koju je osnovao Lenjin”, napisao je Medvedev na Telegramu, aludirajući na mitsku zemlju koju su moreplovci početkom 19. veka navodno videli u Severnom ledenom okeanu, a čije postojanje nikada zapravo nije bilo potvrđeno”.

Ukrajina je “postojala kratko i zatim je nestala sa mape sveta.

Nema takve zemlje, bez obzira šta tamo mislili na Zapadu ili u okupiranom ruskom gradu Kijevu”, zaključio je bivši predsednik Rusije i na ovaj način još jednom odgovorio na zahteve Kijeva, koji, između ostalog, uključuju i povratak na granice iz 1991., kada je došlo do raspada SSSR-a.

Uz objavu Medvedev je stavio insert iz filma “Zemlja Sanikova”, sovjetske produkcije, snimljen 1974. godine, koji je za temu imao mitsko ostrvo u Arktiku nazvan Zemlja Sanikova.

Radnja se događa početkom 20. veka i prikazuje kako grupa pustolova u potrazi za zlatom odlazi na sever i pronalazi ostrvo gde, zahvaljujući aktivnom vulkanu, postoji dovoljno topla klima da podrži život male zajednice primitivnih ljudi.

Podsećamo, juče je “Vašington post” objavio da je direktor CIA Vilijama Džej Berns tajno boravio u Ukrajini ranije ovog meseca, kada su mu ukrajinski zvaničnici otkrili ambicioznu strategiju da ponovo zauzmu teritorije, koje su se na referendumima odlučile za sjedinjenje sa Rusijom i otvore pregovore o prekidu vatre sa Moskvom do kraja godine.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …