Oglasilo se Ministarstvo odbrane: Vojska Srbije spremna…

Na poligonima Prve brigade kopnene vojske u Sremskoj Mitrovici, u toku je obuka vojnika roda artiljerije na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

To je saopštilo danas Ministarstvo odbrane.

Vojnici su u ovu jedinicu raspoređeni nakon uspešno završenog specijalističkog osposobljavanja u centrima Komande za obuku, radi daljeg obučavanja za realizaciju kolektivnih zadataka roda artiljerije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Oni se nalaze u sastavu posluga digitalizovanih samohodnih višecevnih lansera raketa 128 mm M-17 “oganj” i intenzivno se obučavaju za njegovu borbenu upotrebu.

Zajedno sa profesionalnim sastavom, vojnici prolaze brojne sadržaje taktičke obuke i uvežbavaju procedure za izvršenje gađanja, od posedanja vatrenog položaja, preko proračuna početnih elemenata za gađanje i korekture artiljerijske vatre, do prelaska na naredni raketni položaj, navodi se u saopštenju.

Digitalizovani samohodni višecevni lanser raketa M-17 128 mm “oganj” je savremeni artiljerijski sistem namenjen za ostvarivanje iznenadne i koncentrisane artiljerijske vatre po ciljevima velikih razmera, a njegovim uvođenjem u naoružanje Vojske Srbije značajno su unapređene vatrene mogućnosti jedinica za pouzdanu, brzu i preciznu artiljerijsku podršku tokom izvođenja borbenih operacija, stoji u saopštenju.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …