Odbegla životinja u Berlinu, nije lavica, već se radi o ovoj vrsti… – VIDEO

Posle dva dana bezuspešne potrage za navodno nestalom životinjom u predgrađu Berlina, za koju se verovalo da je lavica, lokalni zvaničnik izjavio je danas da je izgleda reč o divljoj svinji.

Predsednik opštine Klajnmahnov Mihael Grubert naveo je da će obim potrage za životinjom biti smanjen, kao i da više ne važi upozorenje za stanovnike tog predgrađa da ne napuštaju svoje domove, preneo je Rojters.

Grubert je na konferenciji za novinare objasnio da je kompjuterska analiza video snimka na mobilnom telefonu koji je prvobitno predat policiji, kao i drugih snimaka pokazala da je verovatno u pitanju divlja svinja.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je pokazao fotografije na kojima se vidi da životinja nema dug vrat karakterističan za mačke.

Grubert je rekao da je tokom pretrage šume pronađena samo porodica divljih svinja.

Neuspešna potraga za navodno nestalom lavicom trajala je od četvrtka, a učestvovalo je oko 100 policajaca, kao i profesionalni tragači za životinjama, veterinari i lovci. U potrazi su korišćene i bespilotne letelice.

Državna kancelarija za životnu sredinu Brandenburga saopštila je u četvrtak da su u državi registrovana 23 lava od šest vlasnika životinja (tri cirkuske kompanije, dva zoološka vrta i jednog privatnog vlasnika) i da niko nije prijavio nestanak životinje.

Policija je saopštila da je informacije o prisustvu životinje dobila od svedoka koji su je snimili kako napada i ubija divlju svinju.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …