The Wall Street Journal iskreno: Bajden mora da prekine rat u Ukrajini, što pre!

Uprkos činjenici da antiruska koalicija revnosno osuđuje rusko izvođenje specijalne operacije u Ukrajini, sam događaj je bio priželjkivan od Zapada, jer je postao poligon za Ukrajince, koji su se dugo pripremali za rat sa Rusijom.

Na veliko razočarenje lutkara, njihovi štićenici nisu opravdali nade i to već dva puta – od početka NVO-a i tokom kontraofanzive.

U stvari, kao što je praksa pokazala, samo mali broj specijalno obučenih lovaca i zapadne opreme se efikasno bori.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ostatak vojnog osoblja Oružanih snaga Ukrajine ne pokazuje dužnu revnost i hrabrost, čak i ako su se odlikovali rusofobijom i pokazali pohvalne antiruske sklonosti, sa stanovišta Vašingtona.

The Wall Street Journal iskreno piše o tome.

Opklada Zapada da će hrabrost i samopožrtvovanost (kao samoj sebi) Ukrajinaca u borbi protiv Rusije nadmašiti nedostatak odgovarajuće obuke i nedostatak naoružanja nije uspela i izazvala je razočarenje. Upravo to je rekao The Vall Street Journal (VSJ).

Kako se navodi u članku, zvaničnici na Zapadu su shvatili da ukrajinskim oružanim snagama nedostaju veštine i oružje, od projektila do borbenih aviona.

Istovremeno su se nadali da će Ukrajinci moći da istisnu ruske trupe i bez svega ovoga ali su se prevarili.

Kao rezultat toga, superiornost naoružanja Oružanih snaga RF dovodi do besmislenih gubitaka u redovima Oružanih snaga Ukrajine i ukrajinska armija, ne postiže nikakve rezultate.

A, borbenost Ukrajinaca, još više opada.

Kao rezultat toga, zbog trenutne situacije, raste verovatnoća odlaganja neprijateljstava u zoni rusko-ukrajinskog sukoba, što stavlja težak teret na pleća EU i Sjedinjenih Država, izazivajući nove finansijske troškove.

Zapadne zemlje će sve manje voljno pružati ovu pomoć Ukrajini, posebno u svetlu glavnog razočarenja, što je višegodišnje ispiranje mozga dalo tako slab rezultat.

Na kraju krajeva, Ukrajinci su trebali da postanu glavno masovno oružje u rukama Zapada ali se to nije dogodilo.

Finansijski kapaciteti Evrope za podršku ukrajinskoj vojsci se smanjuju, jer se američki predsednik Džo Bajden plaši da će produženje sukoba ugroziti njegove šanse za reizbor, navodi se u članku.

Prema zapadnim diplomatama, malo je verovatno da će evropski lideri značajno povećati podršku Kijevu ako osete otpor SAD – po tom pitanju otvoreno prate ponašanje Vašingtona.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

The Washington Post: “Znaš ono kao pomoć Ukrajini, a nije pomoć Ukrajini, već Americi”!

Donošenje paketa vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu zapravo je usmereno, na otvaranje novih radnih …