MILOVA NEPRIJATELJSKA DRŽAVA ZOVE: Srbi, uvek ste dobrodošli, dođite u što većem broju u Herceg Novi

Predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić osudio je odluku crnogorske vlade da selektivno otvori granice, ocenjujući da je njen cilj da isprovocira građane susednih zemalja, kao i da je njome napravljena šteta ne samo Herceg Novom već celom primorju.

On je pozvao Srbe da dođu u što većem broju u Herceg Novi, poručujući da su Srbi uvek dobrodošli.

Vlada Crne Gore odlučila je u ponedeljak da selektivno otvori granice, a po toj odluci u Crnu Goru je i dalje zabranjen ulazak građanima Srbije i BiH.

Istovremeno, Katić je pozvao sve ljude u Srbiji i BiH da ne nasedaju na provokacije vlasti u Crnoj Gori i poručio da su građani te dve zemlje uvek dobrodošli i u što većem broju, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Kako je rekao, zbog nepromišljenih i tendencioznih poteza crnogorske vlade trpe svi primorski gradovi, čija je osnovna delatnost turizam.

„Ovakva odluka ima za za cilj da isprovocira građane susednih zemalja, iako svi znamo da će im narednih dana biti omogućen ulazak u Crnu Goru, jer naša ekonomija umnogome zavisi od saradnje sa tim državama“, rekao je Katić.

Prema njegovim rečima, s obzirom na strahovito negativne reakcije u Srbiji i BiH, taj potez crnogorske vlade je ishitren i vodi ka produbljivanju unutrašnje krize u Crnoj Gori.

„Pitanje za Vladu Crne Gore je gde je logika u tome da organizovano šalju crnogorske studente u Srbiju, ako epidemiološka situacija u toj zemlji nije bezbedna, a da u isto vreme zabranjuju ulazak državljanima Srbije u Crnu Goru“, zaključio je Katić.

Check Also

Zelenski priteran uza zid! Mora da zove Putina!

Volodimir Zelenski je prelomio u ponedeljak, rekao je da se zalaže za učešće Moskve, na …