Britanski mediji: Papa Franja učestvuje u organizaciji sastanka između Putina i Zelenskog

Papa Franja učestvuje u organizaciji sastanka između ruskog predsednika Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog, navodi libanski list lorientlejour. Kako navode novinari, predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Mohamed bin Zajed el Nahjan, uz posredovanje pape, namerava da organizuje sastanak predsednika Rusije i Ukrajine na konferenciji UN o klimatskim promena, koja će biti održana u novembru-decembru 2023. godine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je ranije za „RT Arabik“ da Rusija ima političku volju i spremnost za dijalog sa Kijevom ali za to nema osnova.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ocenio je da pregovori između Moskve i Kijeva nisu mogući dok se ruska vojska nalazi na teritoriji Ukrajine.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Raste broj mrtvih u Zaporožju

Broj mrtvih u jučerašnjem ruskom napadu na Zaporožje popeo se na tri, saopštila je danas ukrajinska nacionalna policija.

“Dvoje civila je poginulo tokom raketnog napada, a još jedna žena umrla je tokom noći u bolnici”, objavila je policija.

U napadu je povređeno devet osoba, uključujući 11-mesečno dete, rekao je Jurij Malaško, načelnik regionalne vojne uprave.

Rusija: Zauzeli smo ukrajinski položaj severoistočno od Kupjanske

Rusko ministarstvo obrane tvrdi da su njegove snage zauzele ukrajinske položaje oko sela Vilšana, severoistočno od Kupjanske u regiji Harkiv.

Oni navode da su jurišne grupe 6. kombinovane armije porazile čitav vod (između 20-50 vojnika) i da su odbile ukrajinske protunapade.

Ministarstvo takođe piše da su ruske snage osujetile ukrajinski napad na jugu, u Novoselivskoj i da su uništile ukrajinske minobacačke položaje i drugu opremu.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …