Profesor koji predviđa ko će vladati Amerikom: Predvideo da će doći Tramp ali sada predviđa da će Tramp izgubiti

Alan Lihtman, profesor na Američkom univerzitetu u Vašingtonu, koji je predvideo izbor osam predsednika, pa i pobedu Donalda Trampa 2016-te, dao je prognozu i za predsedničke izbore u SAD zakazane za 3. novembar

On predviđa da će novi predsednik SAD biti Džozef Bajden.

Lihtman koristi svoj sopstveni sistem „13 ključeva“ da bi odredio pobednika. Ti ključevi uzimaju u obzir ekonomske faktore, položaj predsedničkih kandidata, socijalne prilike u SAD, nemire, skandale. Uz to, važnom smatra i ličnu harizmu kandidata.

„Tajna je – rekao je Lihtman – u držanju u fokusu opšte slike stanja stvari. Bez obraćanja pažnje na ankete, analitiku, dnevna kolebanja – uzlete i padove – rejtinga predsedničkih kandidata“.

On naglašava: ako se na šest ili više pitanja (iz „ključeva“) odgovara sa „da“ – pobeđuje onaj ko trenutno drži vlast. I obrnuto: ako je odgovor na šest ili više pitanja „ne“ – pobeđuje pretendent na Belu kuću iz opozicije.

Vašingtonski profesor-pogađač tvrdi, dakle, da će Donald Tramp ostati bez drugog mandata u Beloj kući.

Lihtman se pogađanjm ishoda američkih predsedničkih izbora bavi od 1984-te i omanuo je samo jednom. Kada je prognozirao da će predsednik SAD postati demokrata Al Gor, a postao je – republikanac Džordž Buš mlađi…

Tramp je sinoć izjavio da ni Moskva ni Peking ne žele da on bude ponovo izabran za predsednika Sjedinjenih Država.

Tako je odreagovao na tvrdnju šefa američkog Nacionalnog centra za kontrašpijunažu i bezbednost Vilijama Evanine da Rusija pokušava da ocrni Bajdena i da „promoviše Trampovu (novu) predsedničku kandidaturu.

Check Also

Mogu li SAD da pobede Kinu u ratu?

Ako bi danas došlo, do sukoba između Vašingtona i Pekinga, prevladale bi iskusnije američke snage …