HRVATI KREĆU U NAPAD NA SRBIJU! – Milanović upravo poslao Hrvatsku vojsku na Kosovo i Metohiju!

“Nećemo dopustiti da u toj velikoj bačvi vode mi budemo jedna kap vina, koja će izgubiti svoj identitet, svoje ja i svest o tome čemu služe – a služite odbrani hrvatske domovine”

Hrvatski predsednik Zoran Milanović ispratio je danas kontigent Oružanih snaga, koji će se priključiti misiji Kfora na Kosovu i Metohiji i poručio da, kako je naveo, idu na posao u državu, koju je Hrvatska priznala i koja nam je bliska ali koju nisu priznali svi.

“Delikatno je ali verujem ne i opasno. Jedni će vas tamo dočekati kao najbolje prijatelje, drugi baš i ne”, rekao je Milanović u kasarni u Našicama, prenela je Hina.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Hrvtaski kontigent čini 130 vojnika, od toga šest žena.

Milanović je, kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, poručio pripadnicima kontingenta da nisu početnici i da se ponašaju kako doliči i da pokažu šta znaju.

“Uvek razmišljajte o tome, bez obzira na članstvo u NATO-u, na to da smo zapadna demokratija, članica Evropske unije, deo jednog saveza država, koje dele puno zajedničkih vrednosti – da ste pre svega Hrvatska vojska.

I da ta vojska uvek mora zadržati svoj integritet, posebnost i svest da pre svega služi domovini”, rekao je.

“Nećemo dopustiti da u toj velikoj bačvi vode mi budemo jedna kap vina, koja će izgubiti svoj identitet, svoje ja i svest o tome čemu služe – a služite odbrani hrvatske domovine”, zaključio je Milanović.

Hrvatske Oružane snage u NATO misiji Kfora na Kosovu i Metohiji učestvuju od jula 2009.

Primarni zadaci pripadnika OSRH u NATO misiji Kfor su sprečavanje obnavljanja neprijateljstava, izgradnja sigurnosnog okružja, potpora međunarodnim humanitarnim naporima, osiguravanje sprovođenja sklopljenih sporazuma i podrška razvoju kosovskih snaga bezbednosti, preneo je Tanjug.

Sputnik

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …