Bela kuća se priprema za opoziv Bajdena!

Bela kuća je okupila dvadesetak pravnih i medijskih stručnjaka da se bore protiv očekivanih republikanskih nastojanja da opozove američkog predsednika Džoa Bajdena, izvestio je u petak NBC, pozivajući se na pomoćnika Bele kuće upoznatog sa strategijom administracije.

Prema osam unutrašnjih izvora, strategija protiv impičmenta je navodno bila u razvoju nekoliko meseci dok su republikanci u Predstavničkom domu pokušavali da istraže predsednika i njegovog sina Hantera Bajdena i njihove poslove u inostranstvu.

Pomoćnik Bele kuće koji je otkrio projekat En-Bi-Siju takođe je delio njegov krajnji cilj: da se svaka istraga o opozivu predstavi kao „stranačka laž koja pokazuje sklonost republikancima, ka haosu“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Odgovor administracije će pokazati da su njeni protivnici „van kontakta“, objasnio je jedan zvaničnik, upoređujući republikanske napade na Bajdena sa predsednikovim radom na „ekonomskim pitanjima“ koja pogađaju obične Amerikance.

Tim je sastavljen da spreči bilo kakvu istragu o opozivu da se meša u poslove Bele kuće, objasnio je pomoćnik.

Ovo bi trebalo da omogući službenicima administracije da se koncentrišu na svoj posao, a da ne budu “zaglavljeni u sitnicama tekućih istraga”. ”

„Nikada u modernoj istoriji opoziv nije bio zasnovan na bilo kakvim dokazima“, rekao je pomoćnik za novinsku kuću, nagoveštavajući da bi preuzimanje vlasti od strane Bajdenovih predstavljalo takav opoziv.

Pomoćnici Bele kuće u timu za opoziv navodno su proveli svoj avgustovski odmor istražujući stavove republikanaca, sastavljajući tim za poruke i odgovore koji će uzvratiti.

Naručili su ankete i proučavali političke oglase u nadi da će preneti jedinstvenu poruku Demokratskoj stranci, koja podržava Bajdena.

Republikanska istraga o Bajdenu i njegovom sinu u početku se fokusirala na navodne zločine mlađeg Bajdena, koji – prema dokazima prikupljenim sa laptopa, koji je ostavio u radionici u Delaveru, barem – uključuju trgovinu uticajem i korupciju, kao i višestruke droge, oružje i krivična dela prostitucije.

Hanter Bajden nije osuđen, ni za šta, u vezi sa trenutnom istragom, iako je trebalo da se izjasni krivim za utaju poreza i optužbe za oružje prošlog meseca, pre nego što je sudija odbio zbog “ljubavnog dogovora”, koji je sklopio sa tužiocima, koji bi mu omogućio da izbegne kaznu zatvora ili osudu za krivično delo, u celini.

Pitanje opoziva bi bilo u kojoj meri je stariji Bajden bio umešan u poslove svog sina u zemljama poput Ukrajine i Kine, koje su bile direktno pogođene politikom, koju je Džo Bajden vodio kao potpredsednik za vreme tadašnjeg predsednika Baraka Obame.

Iako je predsednik negirao bilo kakvo saznanje ili umešanost u profesionalne aktivnosti svog sina, zapisi e-pošte, kao i svedočenje bivšeg poslovnog partnera Hantera Bajdena Devona Arčera, u suprotnosti su sa njegovim javnim izjavama o tom pitanju.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …