Vučić: Zapad sprečava srpsku vojsku da se naoruža!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je 9. septembra Zapad da sprečava Beograd da naoruža svoju vojsku.

On je to naveo u obraćanju mladim oficirima na svečanoj ceremoniji dodele zvanja 175 diplomiranih kadeta nekoliko vojnih univerziteta u zemlji.

Vučić je istakao da je opremanje Vojske Srbije, veoma teško.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Do opreme i naoružanja nije lako doći, pošto zapadne države čine sve da ometaju ovaj proces, ne prodaju ništa Srbima, niti im dozvoljavaju da uzmu bilo šta sa istoka.

Obraćajući se, šef države je rekao i da mladi oficiri treba da znaju da u svakom trenutku moraju biti spremni da brane svoju Otadžbinu.

Kada hoćemo da kupujemo oružje i municiju od samog Zapada, to takođe ne možemo, jer oni pitaju: „Zašto vam sve ovo treba? – objasnio je Vučić ispred zgrade Skupštine Srbije.

On je dodao da je potrebno, još mnogo napora da nikome na planeti ne bi palo na pamet da napadne Srbiju.

Vučić je pre toga rekao da je Srbija naručila od Rusije sisteme za elektronsko ratovanje Krasukha i Repelent ali da nije mogla da ih dobije.

Štaviše, sada je praktično nemoguće doneti bilo šta iz Ruske Federacije, čak ni rezervne delove „ali za to nisu krivi Rusi“.

Podsećamo, Vučić se prethodnog dana obratio Rusiji, Kini, SAD i Evropskoj uniji sa zahtevom da se na 78. zasedanju Generalne skupštine UN (19-25. septembar) razmotri stanje na Kosovu i Metohiji, u Nju Jorku.

Štaviše, Beograd je spreman da zatraži hitan sastanak Saveta bezbednosti UN, zbog ugrožavanja života i bezbednosti svojih građana, od grupe kosovskih Albanaca na Kosovu i Metohiji, a namerava da zahteva i od Kosovskih snaga NATO-a (KFOR) demilitarizaciju oružanih snaga.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …