Hamas upao na tehno žurku, a onda je nastao haos! – VIDEO

Više od 250 tela pronađeno je do sada na mestu gde je održan muzički festival na jugu Izraela, kada je došlo do napada palestinske militantne grupe Hamas.

To je izraelskim medijima rekao portparol ZAKA, grupe volontera koja se bavi preminulima nakon terorističkih napada i drugih katastrofa.

Kako prenosi Tajms of Izrael, palestinski militanti upali su u subotu na muzički festival i otvorili vatru u okviru velikih napada na Izrael.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Festival ”Supernova” održan u pustinji Negev, u blizini kibuca Reim, nedaleko od Pojasa Gaze, odakle su pripadnici Hamasa došli kako bi započeli napade.

@dailymail Israeli revelers are seen partying in the Negev desert before fleeing for their lives as blood-thirsty Hamas paragliders descend on festival. #fyp #israel #hamas #palestine #military #jerusalem #festival #negevdesert ♬ original sound – Daily Mail

Predstavnik izraelske HItne pomoći rekao je za izraelski “Kan njuz” da je na festivau bilo oko 3.000 ljudi, preneo je Bi-Bi-Si.

Pojedini preživeli svedoci su za izraelski Čenel 12 rekli da je sve bilo ”kao u horor filmu” i da je trajalo nekoliko sati.

”Ugasili su svetla i iznenada, ni od kuda, oni (militanti) uleteli su s oružjem, otvarajući vatru u svim pravcima”, rekla je jedna od preživelih učesnika festivala za Čenel 12, prenosi Bi-Bi-Si.

Dodala je da je na festival došlo ”50 terorista u kombijima, u vojnim uniformama”.

Prema rečima svedoka, ljudi su pokušavali da pobegnu sa lica mesta, trčeći prema svojim vozilima ali su napadači iz džipova na putu pucali na njih i na njihova vozila.

Bi-Bi-Si je na svom sajtu objavio i snimke većeg broja potpuno izgorelih vozila učesnika festivala, koja su ostala parkirana posle napada.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …