Partizan se oglasio, zbog uvreda na utakmicama!

KK Partizan se oglasio u susret prvim velikim utakmicama, na domaćem i na gostujućim terenima.

Upućen je novi apel navijačima da svu svoju energiju usmere na ljubav prema crno-belima i da vređanje bilo koga ostave, po strani.

Već krajem meseca, Partizan očekuju dva derbija protiv gradskog rivala, a pre toga veliki mečevi protiv Barselone i klasik regiona protiv Cibone.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Sva ta vređanja su zaista mučna. Ružno je samo ih i slušati, a kamoli osećati nelagodu jer ona konkretno dolaze od navijača koji nama pružaju podršku.

Partizan je nebrojeno puta apelovao i to čini ponovo, da se niko ne vređa. Protivnici, funkcioneri, državni zvaničnici, sudije… To nije huk koji želimo u našoj dvorani ili sa tribine na kojoj se nalaze naši navijači.

Želimo da osetimo samo ono što se većim delom vremena i emituje sa tribina – Ljubav prema Partizanu”, poručio je predsednik Partizana Mozzart Bet, Ostoja Mijailović.

Na ovu temu, nedavno je govorio i trener crno-belih, Željko Obradović.

“Da vam odmah kažem – ja sam čovek, koji ne podnosi vređanje bilo koga.

Dakle, ja od prvog dana govorim da sam protiv toga da se vređa bilo koji pojedinac na svetu.

Nebitno ko je u pitanju – protivnik, neprijatelj, predsednik, sasvim je svejedno. Ja sam imao potrebu pre svega iskreno da kažem navijačima Partizana šta se događalo i u slučajevima Mirotića i Madara.

Ali imam još veću potrebu da navijačima uputim molbu i molim vas da to istaknete – sve spomenute igrače i Lesora i Papapetrua i Madara i Mirotića dočekajte aplauzom, pokažite im da ih poštujete i dokažite svoju veličinu. To je moja iskrena molba”, istakao je Obradović.

Reprezentativac Srbije i osvajač srebrne medalje sa nedavno završenog Svetskog prvenstva u Manili, Aleksa Avramović ističe svoje protivljenje vređanju bilo koga.

“Naravno da vređanje bilo koga ne razumem, ne prihvatam i nikada neću prihvatati. Iskreno verujem u ljudsku dobrotu i pozivam sve da tu dobrotu koju nose u sebi čuvaju.

Uskoro ćemo igrati protiv brojnih srpskih reprezentstivaca, Kalinića, Davidovca, Dobrića, Gudurića, Jovića… Pokažimo im poštovanje i ljubav jer oni su predstavnici Srbije čak i kada igraju za druge klubove.

Takođe molim sve navijače da ne vređaju ni druge ljude, druge igrače, trenere, funkcionere, predsednike…bilo koga.

Tako ponašanje nam kao ljudima ne priliči. Živimo u teškim vremenima i voleo bih da budemo svetao primer, a ne neko o kome će se pričati po lošem”, naglasio je Avramović.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …