OS Rusije nastavljaju napredovanje u oblasti grada Kupjanska, u Harkovskoj oblasti!

Ministarstvo odbrane je u saopštenju navelo da u pravcu Kupjanska posade ruskih lovaca-bombardera Su-34 grupe trupa Zapad nastavljaju da izvode vazdušne udare, na uporišta i privremene tačke razmeštaja jedinica 40., 43. 115. mehanizovane brigade i 95. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja Golubovka, Kulagovka, Petropavlovka i Kupjansk-Uzlovoj.

Posade ruskih jurišnih helikoptera Ka-52, Mi-28 i operativno-taktičkih aviona nastavljaju da izvode redovne masovne raketne i bombaške napade na koncentracije ljudstva, naoružanja i vojne opreme 32., 14. mehanizovane brigade ukrajinske vojske i teritorijalne odbrambene jedinice u rejonima naselja Sinkovka, Ivanovka i Leonovka.

Takođe se navodi da je tokom kontrabaterijske borbe artiljerija grupe Zapad u rejonu klisure Zajači Jar uspela da uništi samohodnu artiljerijsku jedinicu 2S1 „Gvozdika“ milimetara kijevskog režima kalibra 122 mm.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ukupni gubici neprijatelja na ovoj deonici fronta u protekla 24 časa iznosili su do dve čete ljudstva, kao i jedan tenk, dva borbena oklopna vozila, dve bespilotne letelice i dva kamioneta.

Prema ukrajinskim izvorima, u vojnim bolnicama u Harkovu postoji akutna nestašica krvi.

Prema lokalnim saznanjima, lekari u gradskim zdravstvenim ustanovama dobrovoljno i prinudno prinuđeni su da daju krv i da davaoce traže među prijateljima.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …