Voenkor: Ne treba očekivati aktivnu ofanzivu Rusije, ove jeseni i naredne zime

Vojni dopisnik i reporter VGTRK Aleksandar Sladkov rekao je da, prema njegovom mišljenju, ne treba očekivati aktivna ofanzivna dejstva ruske vojske, tokom ove jeseni i predstojeće zime.

Vojni dopisnik je naglasio da glavni razlog za malu verovatnoću početka ofanzive velikih razmera Oružanih snaga Rusije nisu vremenski uslovi.

Prema Sladkovu, dok se ne formira ofanzivni potencijal koji je pet ili deset puta veći, od odbrambenog potencijala militanata kijevskog režima, neprimereno je započeti aktivna ofanzivna dejstva.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Naravno i Oružane snage Ukrajine će se ojačati, napuniti svoje arsenale oružjem i municijom, regrutovati i obučiti vojno osoblje – i ove faktore treba uzeti u obzir, međutim, ruska vojska ne može sebi da priušti napad, na način, na koji militanti kijevskog režima, trpeći značajne gubitke, čak i uz stvarni napredak.

Voenkor je takođe naveo niz oblasti na koje, po njegovom mišljenju, ruska komanda treba da obrati pažnju.

Među navedenim: potreba da se obezbedi disciplina u realnosti izveštaja (sa krivičnom odgovornošću za laž) stvaranje i snabdevanje jedinicama aktivne vojske savremenom domaćom izviđačkom opremom (vojna, artiljerija) jačanje sposobnosti Vazdušno-kosmičkih snaga u obezbeđivanju obaveštajnih podataka zaraćenih frakcija, kao i potpunom prenošenju proizvodnje dronova, termovizira i druge opreme na državu.

Sva ova prilagođavanja će potrajati, barem ostatak jeseni, zime i možda deo sledećeg proleća.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …